Yargıtay kararı bozunca ne olur?

İçindekiler:

  1. Yargıtay kararı bozunca ne olur?
  2. Dosyanın arşivde olması ne demek?
  3. Dosya arşiv bölümü teslim aldı ne demek?
  4. Arşiv bölümü teslim aldı ne demek?
  5. Log Başlat ne demek?
  6. Log Başlat nedir?
  7. Bilgisayar log ne demek?

Yargıtay kararı bozunca ne olur?

Yargıtay hükmü yalnız bozmakla yetinir‚ o davayı kendisi karara bağlayamaz. Bir hüküm davanın taraflarından yalnız biri tarafından temyiz edilirse‚ Yargıtay, temyiz edilen hükmü temyiz eden tarafın aleyhine olarak bozamaz. ... Yargıtay bir kararı bozunca‚ dava dosyasını kural olarak kararı vermiş olan mahkemeye gönderir.

Dosyanın arşivde olması ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir. ... Yargıtay CBS* Gönderildi: Hukuk dairesinden kapatılan dosyanın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı birimine gönderildiğini göstermektedir.

Dosya arşiv bölümü teslim aldı ne demek?

Dosya inceleme sırasını beklemek üzere arşive gönderilir. Sırası gelen dosya Cumhuriyet savcısına tevzi edilir. Yargıtay Cumhuriyet savcısı dosyayı inceledikten sonra tebliğname ile birlikte ilgili Yargıtay ceza dairesine teslim edilir. ... Kaydı yapılan dosya ön incelemesi yapıldıktan sonra ilgili bölüme teslim edilir.

Arşiv bölümü teslim aldı ne demek?

Sırasını beklediği ve kayıt/koruma altında tutulduğu anlamına geliyor. Dosyan incelenmek üzere sıraya alınmış, sıra ona gelince incelenip karar verilecektir.

Log Başlat ne demek?

Loglama internet vb. ağlarda istek yapan cihaz ile istek yapılan cihazın arasındaki trafik bilgilerinin kayıt altına alınmasıdır. Loglama iletişim sağlayan tüm elektronik cihazlar için önemli olduğu gibi güvenlik açısında da siber olayların tespiti için zorunludur.

Log Başlat nedir?

Bilişim dünyası için ise log, bilgisayarın gerçekleştirdiği her etkinliğin kayıt altına alınması demek. Yani gerçekleştirdiğiniz tüm işlemleri denetlemenizi, kritik durumlar ve tanımlanamayan eylemleri tespit etmenizi sağlar. ... Log aynı zamanda internet hizmeti sağladığınız ağın ve modemin güvenliği için de kullanılır.

Bilgisayar log ne demek?

Log, meydana gelen olayların ve hareketlerin kayıt altına alındığı dosyalardır. Yazılımlar, işletim sistemleri ve web sunucuları olmak üzere birçok alanda loglar aktif olarak kullanılmaktadır.