Oyun oynamak zaman kaybı mı?

İçindekiler:

  1. Oyun oynamak zaman kaybı mı?
  2. Bilgisayar oyunları faydalı mı?
  3. Oyun oynamanın zararları nelerdir?
  4. Çok bilgisayara bakmak gözü bozar mı?
  5. Monitörün çalışana uzaklığı ne kadar olmalıdır?
  6. Gözlüğü çıkarıp takmak gözü bozar mı?

Oyun oynamak zaman kaybı mı?

Oyun oynamak bence boşa zaman kaybetmek değildir. Çünkü insan eğlenmek yada stres atmak için oynar.

Bilgisayar oyunları faydalı mı?

Ayrıca bilgisayar oyunları, depresyon gibi mental bozukluklarla mücadelede etkin rol oynamaktadır. Bununla birlikte çok sayıda çalışma beyin sağlığı, yapısı ve bilişsel becerilerin gelişmesi için fiziksel aktivitenin ilk tercih edilmesi gereken yöntem olduğunu vurgulamaktadır.

Oyun oynamanın zararları nelerdir?

Saatlerce oyun oynamak obezite, uyku bozuklukları, baş ağrıları yanı sıra öfke ve agresif davranışları artırabilmektedir. Ayrıca sanal oyunlar zaman içinde davranışsal bağımlılığa dönüşebilmektedir.

Çok bilgisayara bakmak gözü bozar mı?

Bilgisayar ekranına bakma gerçekte bir kırma kusuruna neden olmaz yani halk arasındaki ifadeyle gözü bozmaz. Kırma kusuru en sık rastlanılan ve görme keskinliğini en sık etkileyen (bulanık görmeye yol açan)göz problemidir.

Monitörün çalışana uzaklığı ne kadar olmalıdır?

Ortalama olarak göz-ekran uzaklığı 50 cm olması yeterlidir. Sürekli monitöre bakıyorsanız, sık sık gözlerinizi dinlendirmeli ve görüş açısını gözlerinizi yormayacak şekilde ayarlamalısınız. Uzun süre ekrana bakıldığında göz kasları kasılır, göz kırpma azalır.

Gözlüğü çıkarıp takmak gözü bozar mı?

Doğrusu: Bilinenin aksine gözlük takmak ya da takmamak gözlük numarasının ilerlemesini etkilemez. Gözlük tedavisinin amacı görme düzeyini artırmaktır.