Adetli iken oruç tutulur mu?

İçindekiler:

  1. Adetli iken oruç tutulur mu?
  2. Adetliyken oruç tutulur mu hangi ayet?
  3. Adetliyken namaz borcu olur mu?
  4. Adet döneminde kaç gün sonra oruç tutulur?
  5. Kadınlarda sümük gibi akıntı orucu bozar mı?

Adetli iken oruç tutulur mu?

Hastayken oruç tutmak orucu zedeler mi?" sorusunun cevabı... HASTALAR ORUÇ TUTABİLİR Mİ? İleri yaştaki vatandaşlar ve hasta olup sağlık durumunun iyiye gitmemesi beklenen hastalar oruç tutmama hakkına sahiptir. Maddi durumu el veren hastalar oruç tutamadıkları günler için fidye verebilir.

Adetliyken oruç tutulur mu hangi ayet?

Kuran-ı Kerim'de, Bakara suresi 222. ayette, kadınlar adet dönemlerinde iken eşleri ile cinsel ilişkiye girmelerinin yasaklandığını görüyoruz. ... Bu şekilde bir ifade olmadığına göre adet dönemlerinde kadınlar pekala oruç tutabilirler, hatta tutmalıdırlar.

Adetliyken namaz borcu olur mu?

Kadınlar her ay regl döneminde namaz ve oruçtan muaf tutulur. Hatta bu günlerde namaz kılmak veya oruç tutmak haramdır. Namaz kılmaz, oruç tutmazlar. ... Hayız ve nifas hâllerinde kılınmayan namazlar daha sonra kaza edilmez; bu hâllerde tutulmayan Ramazan oruçları ise kaza edilir.

Adet döneminde kaç gün sonra oruç tutulur?

Her kadının âdet gördüğü gün sayısı eşit değildir. Bu süre Hanefîlere göre en az üç, en çok on gün olabilir. Âdet günlerinin süresi, daha önce yaşanmış tecrübelere göre belirlenir. Düzensiz kanamalarda, üç ile on gün arasındaki kanama âdet sayılıp, o günlerde oruç terk edilir. Daha sonra kaza edilir.

Kadınlarda sümük gibi akıntı orucu bozar mı?

Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı abdesti bozmadığı gibi çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir (Kâsânî, Bedâî', I, 24; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, I, 305).