Spiral Takildiktan sonra ilk kontrol nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Spiral Takildiktan sonra ilk kontrol nasıl yapılır?
  2. Spiral taktırma ücreti ne kadar?
  3. Spiral çıkarılırken anestezi uygulanır mı?
  4. Menopoz döneminde spiral takılır mi?
  5. Spiral Takildiktan sonra ağrı nasıl geçer?
  6. Spiral takıldıktan sonra ağrı ne kadar sürer?
  7. Spiral ile hamile kalınırsa ne olur?
  8. Levonorgestrel hormonu ne işe yarar?

Spiral Takildiktan sonra ilk kontrol nasıl yapılır?

Spiral takılmasını takiben ilk adet kanamasından sonra kontrole gidilir. Bu kontrolde spiralin yerinde olup olmadığına ve enfeksiyon bulunup bulunmadığına bakılır. Herşey yolundaysa yılda birkez kontrole gitmeniz yeterlidir.

Spiral taktırma ücreti ne kadar?

Spiral taktırma fiyatı spiralin türüne göre değişmektedir.Normal spiral taktırma ücreti yaklaşık 250 tl iken,hormonlu spiral taktırma ücreti 750 TL - 1300 TL civarındadır.

Spiral çıkarılırken anestezi uygulanır mı?

Spiral takılırken anestezi işlemi genelde gerek duyulmamaktadır. RİA takılmadan yarım saat kadar önce basit bir ağrı kesici alınması işlem sırasında ya da sonrasında yaşanabilecek krampları azaltır.

Menopoz döneminde spiral takılır mi?

Menopoz dönemine girmiş kadınlara önerilen en etkili kontrol yöntemleri spiral ve tüpleri bağlatma yöntemidir. Bu dönemde hormon içeren doğum kontrol hapları pek önerilmemektedir. Özellikle 40 lı yaşlardan sonra sigara ve alkol alan kadınlar başta olmak üzere, damar tıkanıklığına sebep olabilirler.

Spiral Takildiktan sonra ağrı nasıl geçer?

Spiralin çok tipik yan etkileri yoktur. Bazı kadınlarda spiral takıldıktan sonra hafif bir kasık ağrısı meydana gelebilir. Bu kasık ağrısı bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer. Bunun dışında takılan spiralin bakır olması adet kanamasını artırabilir.

Spiral takıldıktan sonra ağrı ne kadar sürer?

Spiral sonrası ağrı Bazen spirale rahmin alışması bir hafta sürer. Eğer bir hafta içinde ağrılar.

Spiral ile hamile kalınırsa ne olur?

Hem bakır hem de plastik spiraller sperm hücrelerinin hareket etme şeklini değiştirerek hamileliği engellerler. Böylece sperm yumurtaya ulaşamaz. Sperm yumurtaya ulaşamazsa da otomatik olarak hamilelik gerçekleşemez. Spirallerin en önemli özelliklerinden biri de yıllarca dayanmalarıdır fakat kalıcı değillerdir.

Levonorgestrel hormonu ne işe yarar?

Ertesi gün hapları yumurtalıklar tarafından doğal olarak üretilen progesteron hormonunun bir türevi olan levonorgestrel içerir. Bu etken madde, yumurtanın salınmasını durdurur ya da geciktirir. Ayrıca spermin daha önce salınmış bir yumurtaya ulaşmasını da engelleyebilir.