Havacılıkta pat nedir?

İçindekiler:

  1. Havacılıkta pat nedir?
  2. Punteriz ne demek?
  3. Punteriz makinesi ne işe yarar?
  4. Havacılıkta AOC ne demek?
  5. Aprona ne demek?
  6. Uçuş freni nedir?

Havacılıkta pat nedir?

PAT Sahası, Pist, Apron ve Taksi yolu sahaları ile hava alanının hava tarafında araç ve gereçlerin hareket ve park etmesi için düzenlenen diğer tüm sahaları kapsayan alandır. PAT kelimesi burada Pist, Apron ve Taksi yollarının baş harflerinin kısaltmasıdır.

Punteriz ne demek?

Giysiyi süslemek ve dikişi sağlamlaştırmak için yapılan sarma dikişi..

Punteriz makinesi ne işe yarar?

Genişletilmiş 50mm x 40mm dikiş alanı ile birden fazla varyasyonda dikiş kabiliyeti ile farklı dikiş imkanları sunmaktadır sizlere. ... Dikiş sonrası iplik temizleme işleminin azalmasına olanak sağlar.Dikişin başlangıcında dikiş atlaması, iplik sarması ve iplik üzerinde oluşan deformasyonların önüne geçerek engeller.

Havacılıkta AOC ne demek?

İşletme Ruhsatı (AOC – Air Operator Certificate) : Genel havacılık faaliyetlerinde bulunmak üzere gerçek ve/veya tüzel kişilere SHGM tarafından verilen bir «yeterlilik» belgesidir.

Aprona ne demek?

Apron, havaalanlarında uçakların park pozisyonlarını aldıkları, yakıt aldıkları ve uçaklara yüklemenin yapıldığı alanlardır. Apronlar halka açık alanlar değillerdir.

Uçuş freni nedir?

Hava freni veya hız frenleri, havacılıkta iniş sırasında sürüklenmeyi artırmak veya yaklaşma açısını artırmak için kullanılan bir tür uçuş kontrol yüzeyidir. ... Çoğu erken dönem planör, inişe yaklaşırken iniş açısını ayarlamak için kanatlarda spoilerler ile donatılmıştır.