Iffet dizisi ne zaman çekildi?

İçindekiler:

  1. Iffet dizisi ne zaman çekildi?
  2. Iffetli ne anlama gelir?
  3. Ahde vefa ilkesinin istisnaları nelerdir?
  4. Sözleşmeye bağlılık ilkesi nedir?
  5. Ahde vefa imandandır ne demek?
  6. Işlem temelinin çökmesi ne demek?
  7. Uyarlama davası nedir?
  8. Uyarlama davası nasıl açılır?
  9. Uyarlama davası ne zaman açılır?
  10. Kira tespit davalarında harç nasıl hesaplanır?
  11. Kira bedelinin tespiti davasını kimler açabilir?
  12. Kira bedelinin tespit davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  13. Kira tespit davası masraflarını kim öder?
  14. Kira bedeli hakim tarafından kaç yılda bir belirlenir?
  15. Kira artışları neye göre belirlenir?
  16. Kira bedelinin hakim tarafından belirlenmesi kaç yılda bir olur?
  17. Kira sözleşmesinin tarafları kira bedelinin hakim tarafından belirlenmesini kaç yılda bir talep edebilir?

Iffet dizisi ne zaman çekildi?

17 Eylül 2011

Iffetli ne anlama gelir?

İffetli olmak genelde halk arasında cinsel konular üzerinden ahlak kuralları ile bağlılık noktasında değerlendirilmektedir. Ancak anlamı sadece bununla sınırlı kalmaz. Aynı zamanda İffetli olmak terbiyeli, saygılı ve nerede ne yapacağını bilen kişi olarak da öne çıkmaktadır.

Ahde vefa ilkesinin istisnaları nelerdir?

Ahde vefa ilkesi; sözleşmeler hukukuna hâkim olan en önemli ilkelerden birisi olup, sözleşme ve akdi sorumluluk gibi pek çok hukuki kavramın temelinde bu ilke yer almaktadır. Bu ilkenin istisnaları; aşırı ifa güçlüğü, ifa imkansızlığı, kısmi ifa imkansızlığı, geçici ifa imkansızlığı ve sürekli ifa imkansızlığıdır.

Sözleşmeye bağlılık ilkesi nedir?

SÖZLEŞMENİN DEĞİŞEN KOŞULLARA UYARLANMASI. Hukukumuzda sözleşmeye bağlılık ilkesi(ahde vefa) gereğince taraflar, sözleşmeye bağlı olarak edimlerini yerine getirmekle yükümlüdür. ... Sözleşme kurulduktan sonra hal ve şartlar değişebilir, sözleşmedeki denge bir taraf aleyhine olacak şekilde bozulabilir.

Ahde vefa imandandır ne demek?

Ahde vefa ise; sözünde durmak, yaptığı anlaşmaya sadık kalmak, özünde ve sözünde doğru olmak manalarına gelir. Kulun, Allah'a; ümmetin, peygamberine; müridin, mürşidine; dostun, dostuna; aile fertlerinin, birbirlerine; milletin, vatanına sevgi ve sadakatidir.

Işlem temelinin çökmesi ne demek?

İşlem temelinin çökmesi kavramı altında değerlendirilen aşırı ifa güçlüğü, sözleşmenin yapılmasına temel oluşturan olguların, sözleş¬menin kurulması sırasında tarafların öngöremeyecekleri, hesaba kat¬malarının beklenemeyeceği olağanüstü durumların ortaya çıkmasıy¬la esaslı şekilde değişmesini, sözleşmede edimler ...

Uyarlama davası nedir?

Uyarlama davası, sözleşmenin imzalanmasından sonra meydana gelen, toplumun büyük kısmını etkileyerek kişilerin sosyal ekonomik dengesini bozan olaylar sonrasında taraflardan biri için edim ifasının katlanılamayacak hale gelmesi nedeni ile açılır ve davada kira parasının değişen durumlara uyarlanması istenir.

Uyarlama davası nasıl açılır?

Tespit ve Uyarlama Davası Nasıl Açılır? Kira tespit davasının açılabilmesi için uyarlama yapılacak olan sözleşme büyük bir önem taşımaktadır. Sözleşmenin tarihi ve içeriği davanın seyrini değiştirebilmektedir. Tespit ve uyarlama davasının açılabilmesi için dilekçe ile ilgili mahkemeye başvurulması gerekmektedir.

Uyarlama davası ne zaman açılır?

Uyarlama davası, sözleşmenin imzalanmasından sonra meydana gelen, toplumun büyük kısmını etkileyerek kişilerin sosyal, ekonomik dengesini bozan olaylar sonrasında taraflardan biri için edimin ifasının katlanılamayacak hâle gelmesi durumunda açılır ve bu davada kira bedelinin değişen koşullara uyarlanması talep edilir.

Kira tespit davalarında harç nasıl hesaplanır?

Harca Esas Değer (Harç) Kira bedelinin tespiti davası, nisbi harca tabidir. Aylık kira değeri esas alınarak aylık kira farkı üzerinden harç alınacaktır.

Kira bedelinin tespiti davasını kimler açabilir?

Kira tespit davası kira ilişkisi içerisinde her zaman kira konusu konutun bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılabilir. Aksi takdirde dava reddedilecektir. Taraflar. Kira tespit davasının tarafları kiracı, kiralayan, malik ve eğer bunlar ölmüş ise yasal mirasçılarıdır.

Kira bedelinin tespit davası kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Kira tespit ilamları kesinleşmeden infaz edilemez. Bu nedenle kararın kendisi kesinleşmedikçe takip yapılamayacağı gibi ilamda yazılı yargılama gideri ve avukatlık ücreti vs. gibi istekler için de karar kesinleşmedikçe infaz yapılamaz.

Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Kira bedelinin tespiti davası harcını ilk etapta davayı açan kimse ödüyor. Davacıların, mahkemenin keşif ve bilirkişi atama bedellerini de dikkate alarak ortalama 600 TL gibi bir bütçe ayrılması gerekiyor. Kullanılmayan harç kısmı ilgili kimseye iade ediliyor.

Kira bedeli hakim tarafından kaç yılda bir belirlenir?

Son olarak, Türk Borçlar Kanunu'nda kira sözleşmesinin taraflarının kira artış oranı üzerinde anlaşıp anlaş- madığından bağımsız olarak belli sürelerde kira bedelinin belirlene- bileceği düzenlenmiştir. Buna göre, beş yıllık kira sürelerinde hakim belirli esaslara göre kira bedelini tespit eder.

Kira artışları neye göre belirlenir?

Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Kira bedelinin hakim tarafından belirlenmesi kaç yılda bir olur?

Yani beş yılda bir, kiranın rayiç bedelinin tespitinin istenmesi imkanı tanınmıştır. Her beş yıldan sonraki kira yılında yukarıda açıklandığı gibi belirlenen kira bedeli önceki fıkralarda yer alan ilkelere göre değiştirilebilir.

Kira sözleşmesinin tarafları kira bedelinin hakim tarafından belirlenmesini kaç yılda bir talep edebilir?

Ancak, bu Kanunun, "Aşırı ifa güçlüğü" başlıklı 138 inci maddesi hükmü saklıdır. Beş yıl geçtikten sonra kira bedelinin belirlenmesinde, yabancı paranın değerindeki değişiklikler de göz önünde tutularak üçüncü fıkra hükmü uygulanır."