Ataşman çizimi nedir?

İçindekiler:

  1. Ataşman çizimi nedir?
  2. Yapı iş defteri nedir?
  3. Şantiye günlük defteri nedir?
  4. Şantiye günlük defterini kim tutar?
  5. Şantiye defterini kim imzalar?
  6. Kimler Kontrol Amiri olabilir?
  7. Yapım işlerinde yer teslimini kim yapar?
  8. Sözleşmeden kaç gün sonra yer teslimi yapılır?
  9. Yer teslim tutanağı ne demek?
  10. Iş bitirme tutanağı nedir?
  11. Revize iş programı hangi durumlarda yapılır?
  12. Iş programı kaç gün içinde verilir?

Ataşman çizimi nedir?

Ataşman, en özet karşılığı ile “ek” anlamında kullanılır. İnşaat işlerinde, teknik ofis literatüründe, hakedişe, metraja, teklife, rapora, maile, vb. dökümantasyon ve yazışmalara ek edilen her türlü hesap, çizim, dosya ve dökümantasyona “ataşman” diye adlandırılabilmektedir.

Yapı iş defteri nedir?

Yapı iş defteri fenni mesul tarafından tutulur. Yapı iş defterine "Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü"nün ilgili maddelerinde belirtilen hususlar ve gerekli diğer bilgiler işlenir.

Şantiye günlük defteri nedir?

Şantiye defteri, Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği gereğince, inşaat işlerinde tutulacak defterlerden birisidir. ... Defter numarası, işin adı, yeri, keşif bedeli, müteahhidin, şantiye şefinin ve kontrol mühendisinin isimleri yazılmalı ve ilgili yetkili/yetkililer tarafından imzalanmalıdır.

Şantiye günlük defterini kim tutar?

Yapım İşleri Genel Şartnamesinin 28 inci maddesinde ise; “(1) İşyerlerinde, yapılan işlerin bütün ayrıntılarını günü gününe kayıt altına almak için, örneklerine göre şantiye günlük defteri, röleve ve ataşman defterleri, bunlarla ilgili belgeler yüklenici ile birlikte yapı denetim görevlisi tarafından tutulur.

Şantiye defterini kim imzalar?

Şantiye Defterine (Ek-2) yardımcı denetim elemanları tarafından kaydedilerek, yüklenici veya vekili ile birlikte denetim mühendisi tarafından imza edilir. (2) Şantiye Defteri, tek nüsha düzenlenir ve imzalanmasından sonra bir kopyası yükleniciye verilir.

Kimler Kontrol Amiri olabilir?

4.

Yapım işlerinde yer teslimini kim yapar?

Yükleniciye iş yerinin teslimi (yer teslimi), yapı denetim görevlisinin de bulunduğu komisyon tarafından yapılır. İhaleye esas proje ve mahal listesine göre çalışma yapılacak alanların yükleniciye gösterilmesi ve teslim edilmesi gereklidir.

Sözleşmeden kaç gün sonra yer teslimi yapılır?

Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde Yapım İşleri Genel Şartnamesi hükümlerine göre yer teslimi yapılarak işe başlanır. 9.

Yer teslim tutanağı ne demek?

Yer teslim tutanağı idare ve yüklenici arasında düzenlenir ve imza altına alınır. Tutanağı şartsız imzalayan yükleniciye yer teslimi yapılmış sayılır.

Iş bitirme tutanağı nedir?

İş bitirme tutanağı nedir denildiğinde, gerekli kişiler tarafından kontroller yapılan işlemler sonucunda onaylanmasıyla birlikte verilen bir belgedir. Belge, iskân belgesi alınması için büyük önem taşır. İskân belgesi bir yapı için oturma izninin verilmesi anlamına gelmektedir.

Revize iş programı hangi durumlarda yapılır?

Revize İş Programı Hangi Hallerde ve Nasıl Düzenlenir? Yüklenici, idarece onaylanmış programına aynen uymak zorundadır. Ancak, işin yapılması sürecinde idareden kaynaklı zorunlu hallerde idarenin uygun görüşü ile programında değişiklik yapılabilir ve revize iş programı düzenlenir.

Iş programı kaç gün içinde verilir?

Sözleşmenin 12 nci maddesinde yüklenicinin iş programını yer tesliminin yapıldığı tarihten itibaren on beş gün içinde hazırlayacağı hüküm altına alınmıştır. Bu hükme istinaden Yüklenici firma tarafından “İş Programı” hazırlanmış ve İdarece onaylanmıştır.