2 yıldan fazla emzirmek günah mi?

İçindekiler:

  1. 2 yıldan fazla emzirmek günah mi?
  2. Çok emmenin bebeğe zararı var mı?
  3. Anne sütünün gelmesi için ne yemeli?
  4. Anne sütü ne yersen olur?
  5. Anne sütü kıvamı nasıl olmalı?

2 yıldan fazla emzirmek günah mi?

Bebeğinin sağlıklı gelişimi ve beslenmesi için emzirme süresi olarak 2 yılı belirleyen annelerin, emzirme işlemini 2 yıldan fazla uzatması dinimizce caiz değildir.

Çok emmenin bebeğe zararı var mı?

BEBEĞİNİZİ UZUN SÜRE EMZİRMEYİN Ancak unutmamak gerekir ki; uzun süreli emzirme, bebek süt dişleri yüzeylerinde erozyona da (çürüksüz madde kayıpları) sebep olabilir.

Anne sütünün gelmesi için ne yemeli?

En güçlü protein kaynağı olan yumurta, zengin aminoasit ve demir içeriğiyle emziren annelerin sütünü artırmak için günlük tüketmesi gereken besinlerin başında gelir. Kuru incir, kuru üzüm, kayısı, hurma gibi besinler bilinen en iyi süt artırıcı (galactagogue) besinlerden birkaçıdır.

Anne sütü ne yersen olur?

Sütü artıran en kıymetli besin sudur. Yeteri kadar süt salınabilmesi için günde 2,5 -3 litre su tüketmeniz önemlidir. Çünkü sütün önemli bir kısmı sudan oluşur. Ayrıca süt, ayran, komposto, taze meyve suları, limonata, açık çay tüketerek de sütünüzü artırabilirsiniz.

Anne sütü kıvamı nasıl olmalı?

Anne sütünün emzirmenin en başında daha açık renkte, kıvamı daha sıvı olduğunu söyleyen Uz.Dr. İsmail Bektaş, "Emzirmenin sonuna doğru ise bebek biraz daha yavaşlayarak emmeye başlar. Anne sütü daha koyu sarı kıvamlı hale gelir.