Hastanede mutemetlik ne yapar?

İçindekiler:

  1. Hastanede mutemetlik ne yapar?
  2. Muhasip ne demek tir?
  3. Hangi işler için avans verilir?
  4. Avans kredileri ne karşılığında verilmez?
  5. 5018 gerçekleştirme görevlisi kimler olabilir?
  6. Harcama yetkilisi ne demek?
  7. Harcama yetkilisi kim olur?
  8. Harcama talimatını kim verir?
  9. Belediye başkanı harcama yetkilisi olabilir mi?
  10. Belediye üst yönetici kimdir?
  11. Üniversitede üst yönetici kimdir?
  12. Bakanlıklarda üst yönetici kimdir 2020?
  13. Mahalli idarelerde üst yönetici kimdir?
  14. Mahalli idarelerde üst yönetici kime karşı sorumludur?
  15. Mahalli idareler 5018 sayılı Kanunun hangi cetvelinde?
  16. Belediyeler 5018 e tabi mi?
  17. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Nedir?
  18. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beraberinde getirdiği değişiklikler nelerdir?

Hastanede mutemetlik ne yapar?

Mutemet, çalıştığı kurumda para akışından ve para dağıtımından sorumlu kişiler adına çalışan kişilere denir. Devlet daireleri, bankalar, hastaneler vb. gibi kurumlar, bu mesleğin icra edildiği yerlerdir. Arapçadan dilimize geçmiş bir kelimedir ve güven ehli adam anlamına gelmektedir.

Muhasip ne demek tir?

Muhasebe işleriyle uğraşan kimse, muhasebeci, sayman. ... Muhasiplik: Muhasebecilik, saymanlık. Bir kaç sene sonra, idadiye dönecek olan bu mektebin Fransızca hocalığı ile beraber, nihayet bir gün Osmanlı bankasında da bir muhasiplik vazifesi verildi.

Hangi işler için avans verilir?

Avans, işi yapacak, mal veya hizmeti sağlayacak olan kişi veya kuruluşa ödenmek üzere, doğrudan mutemede verilir. Yurtdışı teşkilatının ihtiyaçları için verilen avanslar mutemetler adına mahallindeki banka hesaplarına transfer edilir.

Avans kredileri ne karşılığında verilmez?

Avans, işi yapacak, mal veya hizmeti sağlayacak olan kişi veya kuruluşa ödenmek üzere, doğrudan harcama yetkilisi mutemedine verilir. ... Mutemetler avans almadan harcama yapamaz ve kamu idaresi adına harcama yapmak üzere muhasebe biriminin veznesi veya banka hesabından başka hiçbir yerden, hiçbir nam ile para alamazlar.

5018 gerçekleştirme görevlisi kimler olabilir?

Gerçekleştirme görevlisi, harcama yetkilisi tarafından yardımcıları veya hiyerarşik olarak kendisine en yakın üst kademe görevlisince imzalanan ödeme emri belgesi düzenlemek ve kontrol etmekle görevlendirilen bir veya daha fazla sayıda kişidir (İç Kontrol ve Ön Mali Kontrole İlişkin Usul ve Esaslar md.

Harcama yetkilisi ne demek?

Harcama yetkilileri, harcama talimatlarının bütçe ilke ve esaslarına, kanun ve diğer mevzuata uygun olmasından, ödeneklerin etkili, ekonomik ve verimli kullanılmasından ve bu Kanun çerçevesinde yapmaları gereken diğer işlemlerden sorumludur.”

Harcama yetkilisi kim olur?

Çeşitli bakanlık ve kuruluşlara bağlı; ilköğretim, ortaöğretim ve dengi okullar, başkanlık, hastane, dispanser, sağlık ocağı, sağlık merkezi, müze ve kütüphaneler, ceza ve tevkif evleri gibi birimlere ödenek gönderme belgesi ile ödenek gönderilmesi halinde bu birimlerin okul müdürü, başhekim, tabip, başkan, müdür gibi ...

Harcama talimatını kim verir?

Kamu idarelerinin merkez teşkilatı harcama yetkilileri merkez dışı birimlerine ödenek gönderme belgesi düzenlemek suretiyle ödenek gönderirler. Ödenek gönderme belgesiyle ödenek gönderilen merkez dışı birimlerin en üst yöneticisi harcama yetkilisidir.

Belediye başkanı harcama yetkilisi olabilir mi?

Büyükşehir belediyelerinde daire başkanları, büyükşehir dışındaki belediyelerde ise birim müdürleri, harcama yetkilisidir. Harcama yetkilisi, belediye bütçesinde birimine tahsis edilen ödeneği kullanmak ve harcama talimatı vermekle görevli ve yetkilidir.

Belediye üst yönetici kimdir?

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun “üst yöneticiler” başlıklı 11 nci maddesine göre üst yönetici, bakanlıklarda müsteşar, Millî Savunma Bakanlığında bakan, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanıdır.

Üniversitede üst yönetici kimdir?

Kanunun 11 inci maddesi hükmüne göre; bakanlıklarda müsteşar, diğer kamu idarelerinde en üst yönetici (Örneğin üniversitelerde rektör, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünde genel müdür), il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir.

Bakanlıklarda üst yönetici kimdir 2020?

Madde 11- Bakanlıklarda ve diğer kamu idarelerinde en üst yönetici, il özel idarelerinde vali ve belediyelerde belediye başkanı üst yöneticidir.

Mahalli idarelerde üst yönetici kimdir?

İl özel idarelerinde vali, belediyelerde belediye başkanı, bağlı idarelerde genel müdür, birliklerde birlik başkanıdır.

Mahalli idarelerde üst yönetici kime karşı sorumludur?

ÜST YÖNETİCİLER, KİMLERE KARŞI SORUMLUDUR ? Bakana karşı sorumludurlar. Ancak milli savunma bakanlığında üst yönetici olan bakan, başbakana ve T.B.M.M.'Ne karşı sorumludur. Mahalli idarelerde üst yönetici konumunda bulunan vali ve belediye başkanları, il genel meclisi ile belediye meclisine karşı sorumludur.

Mahalli idareler 5018 sayılı Kanunun hangi cetvelinde?

Bu Kanuna ekli (III) sayılı cetvelde yer alan idarelerin yatırım nitelikli projelerine, bilgi için yılı yatırım programında yer verilir. Ayrıca, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerin yatırımlarının uygulanması ve izlenmesine ilişkin usul ve esaslar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığınca belirlenir.

Belediyeler 5018 e tabi mi?

Belediyeler; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 77. Maddesindeki; “Mahallî idare bütçelerinin hazırlanması ve uygulanması ile diğer malî işlemleri, bu Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, ilgili kanunlarındaki hükümlere tâbidir.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Nedir?

Madde 2- Bu Kanun, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahallî idarelerden oluşan genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin malî yönetim ve kontrolünü kapsar. ...

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun beraberinde getirdiği değişiklikler nelerdir?

Bu bağlamda, Türkiye'de 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile yönetim, maliye ve denetime ilişkin önemli düzenlemelere gidilmiştir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun kamu mali sistemine getirdiği en önemli yenilikler; bütçe türleri ve kapsamının değiştirilmesi, harcama süreci, harcama ...