Üniversite uyarı cezası sicile işlenir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversite uyarı cezası sicile işlenir mi?
  2. Üniversitede alınan uyarı cezası memuriyete engel midir?
  3. Disiplin cezası alan müdür olabilir mi?
  4. Disiplin cezası alan memur görevde yükselme sınavına girebilir mi?
  5. Kınama cezası alan idareci olabilir mi?
  6. Ek iş yapan memur ne ceza alır?

Üniversite uyarı cezası sicile işlenir mi?

Üniversitede kopya çekmenin sonuçları çok ağırdır. Uzaklaştırma cezası, uyarı cezası alabilirsiniz. Ancak bunun yanında tutanak tutulup ceza verilirse suçunuz sicilinize işler. Size verilen ceza da sicilinize işler.

Üniversitede alınan uyarı cezası memuriyete engel midir?

657 sayılı Kanunun 48. maddesinde yer alan düzenleme gereğince artık tüm memuriyete girişlerde güvenlik soruşturması yapılmaktadır. Bu nedenle öğrencilik döneminde alınan disiplin cezalarının niteliği de memuriyete girişi etkileyecektir.

Disiplin cezası alan müdür olabilir mi?

Cevap: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 132 nci maddesinin dördüncü fıkrasında, "Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile tecziye edilenler 10 yıl boyunca daire başkanı kadrolarına, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il ...

Disiplin cezası alan memur görevde yükselme sınavına girebilir mi?

Söz konusu Yönetmelikte disiplin cezası alan memurların görevde yükselme sınavına girme engel bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

Kınama cezası alan idareci olabilir mi?

Kamuajans.com - Aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan Devlet memurlarının, il müdürü ve üstü yönetici kadrolarına atanması veya bu görevlerde kalması yasaklanmıştır.

Ek iş yapan memur ne ceza alır?

Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.