Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?

İçindekiler:

  1. Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?
  2. Kıbrıs'ta oturum nasıl alınır?
  3. Kıbrıs'ta TC vatandaşı araba alabilir mi?
  4. Kıbrısta yerleşmek için ne gerekiyor?
  5. TC vatandaşı Kıbrıs'ta ev alabilir mi?
  6. Eşdeğer koçanlı ev alınır mi?
  7. Türk koçanı ne demek?

Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Kıbrıs'ta oturum nasıl alınır?

Geçici İkamet İzni: Bu tür ikamet iznine başvurmak için, başvuru sahibinin Kıbrıs bankasında bir hesabı olması ve Cumhuriyet'te gayrimenkul alım-satım sözleşmesi olması gerekir. Bir ila dört yıl arasında bir oturma izni alınabilir.

Kıbrıs'ta TC vatandaşı araba alabilir mi?

Zorunlu askerlik görevi için Kuzey Kıbrıs'a giden Türk vatandaşları araç satın alabilir, T.C. ehliyeti ile kullanabilir ancak araç getiremez. Yerleşik değillerdir. Oturma izinleri bulunmamaktadır.

Kıbrısta yerleşmek için ne gerekiyor?

Kıbrıs'a yerleşmek için ne gerekli diyenler için önemli bir nokta da oturma izni alınması gerekmektedir. Kıbrıs vatandaşları hariç herkes yabancı statüsünde yer aldığı için bazı istisnalar hariç kalıcı oturma izni ilk etapta verilmemektedir.

TC vatandaşı Kıbrıs'ta ev alabilir mi?

Kuzey Kıbrıs'ta Ev Alma Şartları KKTC Türkiye'den bağımsız bir devlet olduğu için Türkiye vatandaşları adada yabancı statüsünde görülüyor. Kıbrıslı olmayan kişilerin 1 adet gayrimenkul satın alma hakkı var. ... Eğer gayrimenkulü alan kişi evli ise bu hakkı hem kendi hem eşi için kullanma şansı yoktu.

Eşdeğer koçanlı ev alınır mi?

Doğal olarak eşdeğer koçanlı ev alınır mı sorusu da bunlar biri. Eşdeğer koçan, Güney'deki gayrimenkullere karşılık olarak KKTC devleti tarafından verilen bir tapudur. ... Aklınızda herhangi bir soruya yer bırakmadan, Kuzey Kıbrıs'ta eşdeğer koçanlı bir ev, villa, daire, yazlık, dükkan veya arsa satın alabilirsiniz.

Türk koçanı ne demek?

Türk Koçanlı: 20 Temmuz 1974'ten önce herhangi bir Kıbrıslı Türk'ün veya Rum/Yunan olmayan yabancı vatandaşların sahip olduğu mallara denir. Bu koçanlar uluslararası devletler ve de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından da yasal sayılmaktadır. Bu tapulara 'en sağlam tapu' deniyor.