Tekstilde tex nedir?

İçindekiler:

  1. Tekstilde tex nedir?
  2. Tekstilde denye ne demek?
  3. 1 kg iplik kaç metre?
  4. cN tex nedir?
  5. Mikrometre ve kumpas nedir?

Tekstilde tex nedir?

Tex Numaralandırma Sistemi (tex): 1000 metre uzunluğundaki tekstil malzemesinin gram cinsinden ağırlık değeri olarak tanımlanır. Ağırlık gram, uzunluk ise metre cinsinden ifade edilir. ... Dtex=Ağırlık *10.

Tekstilde denye ne demek?

Teknik olarak denye, çorapların dokunduğu ipliğin ağırlığı (yani kalınlığı) ile ilgilidir (daha fazla bilgi ilginiz çekerse, 1 denye 9000 metre uzunluğundaki ipliğin gram olarak ağırlığını ifade eder). Genellikle denye azaldıkça şeffaf görünüş ve ürünün hassasiyeti de artar.

1 kg iplik kaç metre?

100 Nm = Ağırlığı 1 gr veya kg, Uzunluğu 100 m veya 100 km olan iplik demektir.

cN tex nedir?

İplik mukavemetinin ölçümünde, biri sabit biri hareketli iki çene arasına yerleştirilen ipliğe gittikçe artan kuvvet uygulanır. ... Buna göre iplik mukavemeti değeri, ölçülen bu kopma kuvvetinin iplik numarasına (lineer yoğunluğuna) oranı olarak ifade edilir ve ölçüm birimlerine göre g/tex veya cN/tex şeklinde gösterilir.

Mikrometre ve kumpas nedir?

Mikrometre , çok küçük boyuttaki cisimleri büyük bir hassasiyet ile ölçmeye yarayan alete verilen isimdir. Mikrometreler , Kumpas mantığı ile çalışır fakat kumpaslardan çok daha fazla hassas bir cihazdır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yapılan işlerde hassasiyet büyük önem kazanmıştır.