Fesleğen kurudu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Fesleğen kurudu ne yapmalıyım?
  2. Fesleğen neye kullanılır?
  3. Fesleğen yaprağı ne işe yarar?
  4. Fesleğen türkiyede nerede yetişir?
  5. Ocimum basilicum nedir?
  6. Reyhan bitkisi güneşi sever mi?

Fesleğen kurudu ne yapmalıyım?

Kurumaya başlaması ise az su verdiğinizi gösterir. Fesleğenin yapraklarını sulamayın, bitkinin dibinden doğru su verin.

Fesleğen neye kullanılır?

Taze fesleğen denildiği zaman elbette ilk akla gelen kullanım alanı pesto sosu olacaktır. Pesto sosunun bir adım ötesinde ise bizi başka bir dünya bekler. Taze fesleğenle demlenmiş zeytinyağı yapabilirsiniz ya da taze fesleğeni yaz salatalarınızın içine ekleyebilirsiniz.

Fesleğen yaprağı ne işe yarar?

Migren, baş ağrıları, epilepsi ve boğmaca gibi rahatsızlıklarda fesleğen kullanılabilir. Solunum sistemi bozukluğunun tedavisinde faydalıdır. Bal ve zencefil ile fesleğen yaprakları kaynatılarak, bronşit, astım, grip, öksürük ve soğuk algınlığı durumlarında kullanılabilir. Balgam söktürücü etkisi vardır.

Fesleğen türkiyede nerede yetişir?

Ana vatanı İran, Hindistan ve Asya'nın güney kesimleridir. Tüm dünyada özellikle ılıman iklim kuşağında yetiştirilir. Türkiye'de Ege ve Akdeniz bölgesi başta olmak üzere, sıcak – ılıman iklime sahip hemen hemen tüm bölgelerde, üretimi yapılır.

Ocimum basilicum nedir?

Fesleğen (Ocimum basilicum), ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından tek yıllık ve genellikle ılıman bölgelerde yetişen bir bitki türü. Yemeklerde kullanılmak üzere tarımı yapılan fesleğenin kökeni Asya'nın dönenceler arasında kalan bölgelerine dayansa da, günümüzde yeryüzünün öteki ılıman bölgelerine de yayılmıştır.

Reyhan bitkisi güneşi sever mi?

- Reyhan bitkisinin toprağı bol besine sahip olmalıdır. - Kokusu ve aroması adına güneşli bir ortamda tutmak önemlidir. - Reyhan güneşin yanı sıra rüzgarı sever. - Reyhanın sağlıklı bir şekilde gelişmesi ve yetişmesi adına haftada bir defa kesme işlemi yapılmalıdır.