Kara Kuvvetleri Sözleşmeli er ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Kara Kuvvetleri Sözleşmeli er ne iş yapar?
  2. Ruhsatsız silah cezası nereye ödenir?
  3. Ruhsatsız tufek bulundurmanın cezası nedir?
  4. Pompalı tüfeğin cezası nedir?

Kara Kuvvetleri Sözleşmeli er ne iş yapar?

Sözleşmeli Er Nedir? Sözleşmeli erbaş ve er; vatani görevini yapmakta olan yükümlü erbaş ve erlerin yapmış oldukları görevleri yerine getirmek için belli bir ücret karşılığı 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er kanunu esaslarına göre istihdam edilen erbaş ve er kadrolarında görev yapan asker kişidir.

Ruhsatsız silah cezası nereye ödenir?

Madde 52- (1) Adlî para cezası, beş günden az ve kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde yediyüzotuz günden fazla olmamak üzere belirlenen tam gün sayısının, bir gün karşılığı olarak takdir edilen miktar ile çarpılması suretiyle hesaplanan meblağın hükümlü tarafından Devlet Hazinesine ödenmesinden ibarettir.

Ruhsatsız tufek bulundurmanın cezası nedir?

6213 sayılı kanuna göre ruhsatı olmadan mermi alan, taşıyan ya da bulunduran kişiler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası alır. Ayrıca otuz günden yüz güne kadar da adli para cezası alır. Çok sayıda merminin bulundurulması ya da oldukça tehlikeli silahların mermisi olması gibi durumlarda ise cezalar artış gösterir.

Pompalı tüfeğin cezası nedir?

Suçlar ve Cezalar Birinci fıkra kapsamında üretilen veya yapılan yivsiz tüfek, spor ve nişan tüfek ve tabancaları satanlar, satışına aracılık edenler ile satış amaçlı taşıyanlar, nakledenler veya bulunduranlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden beş yüz güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.