API nedir nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. API nedir nasıl kullanılır?
  2. API açılımı nedir?
  3. Arayüz uygulaması nedir?
  4. Web Entegrasyon ne demek?
  5. Entegrasyon yapmak ne demek?
  6. Muhasebe Entegrasyonu ne demek?
  7. Dikey entegrasyon nedir örnek?

API nedir nasıl kullanılır?

Programlamada API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür.

API açılımı nedir?

API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü'nün kısaltmasıdır.

Arayüz uygulaması nedir?

Arayüz (arabirim), iki sistemin birbiriyle ya da bir kullanıcının bir sistemle etkileşime geçmesini sağlayan sınır yazılım ve/veya donanım birimidir. Örneğin, bir dokunmatik ekran kullanıcının akıllı telefon sistemiyle etkileşime geçmesini sağlayan bir arabirimdir. Arabirimler donanım ya da yazılım tabanlı olabilir.

Web Entegrasyon ne demek?

Web servis entegrasyonu ile sitenizden dış kaynaklara (muhasebe programı, özel programlar, farklı eticaret siteleri) ürün, kategori, marka, sipariş ve müşteri verilerinizi aktarabilirsiniz. Aynı şekilde dış kaynakların sisteme bilgi girişinide sağlayabilirsiniz.

Entegrasyon yapmak ne demek?

Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.

Muhasebe Entegrasyonu ne demek?

Muhasebe Entegrasyonu Nedir? Bir e-ticaret sitesindeki satış, stok, çek/senet, cari hesaplar gibi konulardaki değişimleri, tek bir giriş ile var olan muhasebe programlarında da düzenlemeyi sağlayan programlardır.

Dikey entegrasyon nedir örnek?

Dikey entegrasyon sistemine örnek olarak araba üreten bir firmanın tekerlek üreten bir firmayla birleşmesi örnek verilebilir. ... Aynı zamanda bir hava yolu şirketinin bir seyahat şirketiyle veya sigorta şirketiyle birleşmesi de dikey entegrasyona örnektir.