Vareste ne demek hukuk?

İçindekiler:

  1. Vareste ne demek hukuk?
  2. Her türlü izahtan varestedir ne demek?
  3. Duruşmadan vareste tutulmak ne demek?
  4. Konkordato uzatma süresi ne kadar?
  5. Konkordato en fazla kaç ay?
  6. Konkordato iltihak süresi nedir?
  7. Konkordato mühleti ne demek?
  8. Konkordato alacaklılar toplantısı ne zaman yapılır?
  9. 1 alacaklılar toplantısında ne yapılır?
  10. Konkordatonun tasdiki nedir?
  11. Konkordato alacaklısı ne yapmalı?
  12. Konkordato olan şirkete dava açılır mı?
  13. Konkordato reddi ne demek?
  14. Konkordato teklifi nereye yapılır?
  15. Konkordato icra takibi yapılabilir mi?

Vareste ne demek hukuk?

Vareste eski hukuki kayıtlarda "azade", "kurtulmuş", "affedilmiş" veya yeni türkçesiyle "bağışık" anlamında kullanılır. Örneğin mahkemede bir tarafın ifadesi daha önce mahkeme tarafından alınmışsa mahkeme salonunda hazır bulunmaktan muaf yani "duruşmadan vareste" tutulabilir.

Her türlü izahtan varestedir ne demek?

1) açıklanamaz, izah edilemez. 2) söz konusu ifade izah gerektirmeyecek kadar açık durumlar için söylenir genellikle...

Duruşmadan vareste tutulmak ne demek?

5271 Sayılı CMK Madde 196 – (1) Mahkemece sorgusu yapılmış olan sanık veya bu hususta sanık tarafından yetkili kılındığı hâllerde müdafii isterse, mahkeme sanığı duruşmada hazır bulunmaktan bağışık tutabilir.

Konkordato uzatma süresi ne kadar?

Geçici mühletin süresi üç aydır. Bu süre konkordato komiseri veya borçlunun talebi üzerine mahkeme tarafından iki ay uzatılabilir. Kesin mühletin süresi ise bir yıldır. Bu süre konkordato komiserinin veya borçlunun talebi üzerine mahkeme tarafından altı ay uzatılabilir.

Konkordato en fazla kaç ay?

Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu anlaşılırsa borçluya bir yıllık kesin süre verilir. Zorluklar devam ediyorsa komiserin raporu ve talebiyle kesin süre en fazla 6 ay daha uzatılabiliyor. Yani tüm konkordato süreci en fazla 2 yıl 5 ay sürüyor.

Konkordato iltihak süresi nedir?

Komiser, iltihak(sonradan katılım) süresinin bitmesinden itibaren en geç yedi gün içinde konkordatoya ilişkin bütün belgeleri, konkordato projesinin kabul edilip edilmediğine ve tasdikinin uygun olup olmadığına dair gerekçeli raporunu mahkemeye tevdi eder.”

Konkordato mühleti ne demek?

Konkordato borçlu ile alacaklıları arasında mahkemenin gözetiminde yapılan ve borçlunun malvarlığının iflas usulüyle tasfiyesini önleyen veya durduran bir borç tasfiyesi sözleşmesidir. Konkordato mühleti geçici ve kesin mühlet olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. ...

Konkordato alacaklılar toplantısı ne zaman yapılır?

Yapılan bu ilanla alacaklıların konkordato projesini müzakere etmek üzere toplanmaya davet edildiği, toplantının yeri ve zamanı da açıkça gösterilerek alacaklılara bildirilir. Belirlenen toplantı günü ilân tarihinden en az on beş gün sonra olmak zorundadır.

1 alacaklılar toplantısında ne yapılır?

Birinci alacaklılar toplantısının en önemli görevi iflas idaresine aday göstermektir. Bunun dışında acele hallerde karar vermek, müflisin sanat ve ticaretini devam ettirmek, muallak davalar ve pazarlıkla ilgili müstacel kararlar vermektir.

Konkordatonun tasdiki nedir?

Konkordatonun tasdiki kararında alacaklıların hangi ölçüde alacaklarından vazgeçtiği ve borçlunun borçlarını hangi takvim çerçevesinde ödeyeceği belirtilir. ... Konkordato tasdik edilmezse mahkeme konkordato talebinin reddine karar verir ve bu karar ilân edilerek ilgili yerlere bildirilir.

Konkordato alacaklısı ne yapmalı?

Konkordato hakkında verilen karara karşı borçlu veya konkordato talep eden alacaklı, kararın tebliğinden; itiraz eden diğer alacaklılar ise tasdik kararının ilânından itibaren on gün içinde istinaf yoluna başvurabilir. Bölge adliye mahkemesi kararına karşı on gün içinde temyiz yoluna başvurulabilir.

Konkordato olan şirkete dava açılır mı?

Konkordato sürecine giren borçluya icra takibi yapılamaz, sürenin verilmesinden önce başlanmış takipler durur. Yapılan her türlü takip işlemi geçersizdir, konkordatonun re'sen dikkate alınması gerekir. ... Konkordato sürecinde borçlu aleyhine dava açılabilir ve ihtiyati tedbir kararı alınabilir.

Konkordato reddi ne demek?

Borca batık olduğu anlaşılan bir sermaye şirketi veya kooperatif, konkordato talebinden feragat ederse. Ayrıca konkordato projesinin mahkeme tarafından tasdik edilmemesi halinde de mahkeme konkordatonun reddine karar vermektedir.

Konkordato teklifi nereye yapılır?

Eğer borçlu iflasa tabi bir borçlu ise, bu konkordato ile iflas etmekten kurtulabilir. Bu nedenle adi konkordato, iflas önleyici konkordato olarak da anılır. Konkordatoya başvurmak isteyen borçlu veya iflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ile konkordato teklifi verir.

Konkordato icra takibi yapılabilir mi?

Zira borçlu hakkında konkordato mühletinin verilmesiyle yasaklanan her türlü takip işlemi değildir. Kanun koyucu borçlunun ekonomik ve hukuki durumuna zarar veren icra takip işlemlerinin yapılmasını konkordato mühleti içinde yasaklanmıştır.