Kadıköy Adliyesi nereye taşındı?

İçindekiler:

  1. Kadıköy Adliyesi nereye taşındı?
  2. Fatih istanbul hangi adliyeye bağlı?
  3. 2 asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?
  4. Asliye hukuk mahkemesi ceza verir mi?
  5. Kadın boşanmak isterse erkek istemezse ne olur?
  6. Erkek istemezse boşanma olur mu?
  7. Kadın istemezse boşanma gerçekleşir mi?

Kadıköy Adliyesi nereye taşındı?

Kadıköy Adliyesinde bulunan 5 aile mahkemesi, 6 asliye hukuk mahkemesi ve 2 iş mahkemesi Hasanpaşa'daki Adliye D binasına taşındı. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığından verilen bilgiye göre, taşınma işlemi tamamlanan adliyelerde çalışmalar başladı.

Fatih istanbul hangi adliyeye bağlı?

Fatih ilçesi İstanbul Çağlayan adliyesine bağlıdır.

2 asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Asliye hukuk mahkemesi; özel hukuk uyuşmazlıklarına bakmakla görevli asıl mahkemedir (6100 sayılı HMK m.2). ... Asliye Hukuk Mahkemesi, Sulh Hukuk mahkemesi, Özel Mahkemeler (Asliye Ticaret Mahkemesi, Tüketici Mahkemesi, Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Aile Mahkemesi, Kadastro Mahkemesi, İş Mahkemesi vb. gibi).

Asliye hukuk mahkemesi ceza verir mi?

Bir suçtan kaç yıla kadar ceza verileceği, ne hükmü verileceği hakimin takdirindedir. ... Asliye ceza mahkemesi cezası en fazla 10 yıla kadar olan suçlara bakmakla görevli olduğundan bir suç adına en fazla 10 yıl hapis cezası verilebilmektedir.

Kadın boşanmak isterse erkek istemezse ne olur?

Eşlerden birinin boşanmak istememesi durumunda çekişmeli boşanma davası açılmaktadır. Evlilik birliği birçok sebepten sarsılabilir ve çiftler boşanmayı talep edebilir. Bu gibi durumlarda anlaşmalı boşanma davası ya da çekişmeli boşanma davası açılabilir.

Erkek istemezse boşanma olur mu?

Diğer bir deyişle, boşanma talebinin ve davanın reddine karar verilmesi amaçlanmaktadır. Sonuç Niyetine; Eşlerden birisinin boşanmak istememesi boşanmamak adına tek başına yeterli değildir. Ancak şartlar olgunlaştığı takdirde davanın süresinin uzamasında bir etken olarak kabul edilebilir.

Kadın istemezse boşanma gerçekleşir mi?

Boşanma davalarında her iki eşin de boşanmayı istemesi halinde çekişmeli boşanma yanında anlaşmalı boşanma da söz konusu olabilir; ancak kadın boşanmak istemezse (ya da erkek) halinde ise anlaşmalı boşanma mümkün olmaz. Kadın boşanmak istemezse bu durumda erkek çekişmeli boşanma davası açmak zorundadır.