API entegrasyonu nedir?

İçindekiler:

  1. API entegrasyonu nedir?
  2. API Calls ne demek?
  3. API nasıl kullanılır?
  4. REST API nedir nasıl kullanılır?
  5. API key nasıl alınır?
  6. API Servisi nedir?
  7. Farmasötik bileşen nedir?
  8. SDK nedir nasıl kullanılır?
  9. DAX API nedir?
  10. Dolby nasil kullanilir?
  11. Dolby access nasıl kullanılır?
  12. Uzamsal ses kapalı nasıl açılır?

API entegrasyonu nedir?

Özellikle e-ticaret platformları için büyük önemi bulunan API entegrasyonu, mağazaların güçlü bir altyapı üzerine kurulmasını ve sorunsuz bir şekilde hizmet vermesini sağlamaktadır. API Nedir? API, bir platformun yeteneklerini izin verilen sınırlamalar dahilinde dışarıdan kullanılmasını sağlayan bir arayüzdür.

API Calls ne demek?

API(Application Programming Interface) bizim dilimizde “Uygulama Programlama Arayüzü”, bir uygulamanın işlevlerine dışarıdan veya uzaktan erişilip bu işlevlerin kullanılmasını sağlayan arayüzdür. API, bir sunucunun üzerindeki uygulamaya farklı platformlardan ulaşılmasını ve response dönmesine olanak sağlar.

API nasıl kullanılır?

API Nasıl Çalışır? API çalışma prensibi şu şekilde sıralanabilmektedir: Cep telefonundan bir uygulama kullanıldığında, uygulama öncelikte internete bağlamakta ve verileri sunucuya göndermektedir. Ardından sunucu bu verileri alarak yorumlamakta, gerekli işlemleri yapmakta ve telefonunuza tekrar göndermektedir.

REST API nedir nasıl kullanılır?

REST API, geliştiricilerin HTTP protokolünü kullanarak GET ve POST gibi isteklerde bulunup, bu isteklere çeşitli formatlarda yanıt aldığı bir dağıtık sistemdir. REST (REpresentational State Transfer), Temsili Durum Aktarımı olarak Türkçede de kullanılır.

API key nasıl alınır?

Öncelikle bir proje olusturmaniz istenecektir. Proje adini girip olustur tusuna bastiktan sonra Menü -> API ve Hizmetler -> Kimlik Bilgileri seçimleri ile devam edin. Açilan ekrandan Kimlik Bilgisi Olustur -> API Anahtari seçimi yapiniz. Olusturulan API anahtari herkese açik olarak gelir.

API Servisi nedir?

Api(Application Programming Interface) yani Uygulama Programlama Arayüzü. Bir uygulamaya ait işlevlerin başka bir uygulamada da kullanılabilmesi için oluşturulmuş bir arayüzdür. İki yazılımın veya veritabanının birbiri ile sorunsuz çalışabilmesini ve en sağlıklı bir şekilde birbiri ile iletişime geçmesini sağlar.

Farmasötik bileşen nedir?

Farmasötikler - Aktif Farmasötik Bileşenler - Farmasötik Sanayiine Yönelik İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Aktif farmasötik bileşen (API, active pharmaceutical ingredient) tıpta çokça kullanılan doğal ürünleri ifade etmektedir. Bunlar, ilacın asıl etkisini gösteren bir parçasıdır.

SDK nedir nasıl kullanılır?

SDK (software development kit) veya yazılım geliştirme kiti, geliştiricilerin belirli işletim sistemleri için uygulamalar oluşturmak için kullandıkları indirilebilir bir araç setidir.

DAX API nedir?

Dolby DAX2 API hizmetidir: Dolby DAX2 API Hizmeti, Dolby DAX2 uygulamaları tarafından sistemdeki Dolby Audio bileşenlerini kontrol etmek için kullanılır. Program görünmüyor. Dosya bir Windows çekirdek dosyası değil. İşlem, Denetim Masası'nın Program Ekle / Kaldır uygulaması kullanılarak kaldırılabilir.

Dolby nasil kullanilir?

Dolby Atmos nasıl çalışır? Dolby Atmos ses teknolojisi sinema salonlarında 400 adede varan sayıda hoparlör ile çalışıyor. Bu hoparlörler izleyicinin önünde, arkasında, sağında, solunda ve üstünde konumlandırılarak ekranda yaşananların sanki yanınızda yaşanıyormuş gibi algılamanızı sağlıyor.

Dolby access nasıl kullanılır?

Dolby Erişimi

  1. Görev çubuğuna gidin.
  2. Ses simgesine sağ tıklayın.
  3. Uzamsal Ses bölümünü açın.
  4. Dolby Erişimi'ne dokunun.
  5. Sizi otomatik olarak Microsoft Mağazası

Uzamsal ses kapalı nasıl açılır?

Nasıl açacağınız aşağıda açıklanmaktadır:

  1. Başlangıç > Ayarlar > Sistem > Ses > İlgili ayarlar > Ses Denetim Masası adımlarını izleyip bir kayıttan yürütme cihazı seçin ve sonra Özellikler seçeneğini belirleyin.
  2. Açılan yeni pencerede, Uzamsal ses'i seçin.