Dirsek kemiği hangi çeşit kemik?

İçindekiler:

  1. Dirsek kemiği hangi çeşit kemik?
  2. Omurga kemikleri nasıl kemiklerdir?
  3. Kürek kemiği uzun kemik mi?
  4. Kürek kemiği kısa kemik mi uzun kemik mi yassı kemik mi?
  5. Maxilla ne demek?
  6. Vücudumuzdaki en küçük kemik nerede bulunur?
  7. OS Sacrum ne demek?

Dirsek kemiği hangi çeşit kemik?

Dirsek kemiği (İngilizce: Ulna), önkoldaki iki uzun kemikten kısa ve küçük olanıdır. Diğeri radyan kemiğidir. Prizma şeklindedir.

Omurga kemikleri nasıl kemiklerdir?

Omur, omurgayı oluşturan 33-34 kemikten her birine verilen addır. Kafatasının hemen altından başlayıp kuyruk sokumuna dek uzanırlar. Omurgada 7 adet boyun omuru (servikal vertebra), 12 adet sırt omuru (torakal vertebra), 5 adet bel omuru (lomber vertebra),5 sakral vertebra|sakral ve 4 de koksal vertebra bulunur.

Kürek kemiği uzun kemik mi?

Kürek kemiği ya da omuz kemiği (Latince scapula tekil, scapulae çoğul), göğüs kafesinin arka kısmında bulunan, kolun gövdeye bitiştiği humerus kemiği ile omuz üstü köprücük kemiğini birleştiren yassı geniş kemik. Üçgen şekli bir küreği andırdığı için bu adı almıştır. Kürek kemikleri kısa kemiklere girer.

Kürek kemiği kısa kemik mi uzun kemik mi yassı kemik mi?

Kürek kemiği, çeşit olarak bakıldığında yassı kemik sınıfına giren bir kemiğimizdir. Yassı kemikler, boyut olarak incelendiğinde genişlik ve uzunluklarına oranla daha kısa olan (kalınlık açısından) kemik türleridir. Kürek kemiği haricinde göğüs kafesimizdeki kemikler, kafatası kemikleri ve kaburgalar örnek verilebilir.

Maxilla ne demek?

Üst çene kemiği, maksilla veya maxilla, iskeletin yüz bölümünde mandibuladan sonraki en büyük alanı kaplayan ve çift olan bu kemik, göz çukuru, burun boşluğu ve ağız boşluğu gibi boşlukların meydana gelmesine yardım eder. Üst çene kemiğinin içinde sinus maxillaris denilen büyük bir boşluk vardır.

Vücudumuzdaki en küçük kemik nerede bulunur?

Üzengi, orta kulaktaki kulak kemikçiklerinin üçüncüsüdür. Üzengi şeklindeki kemik insan vücudundaki en küçük kemiktir. Halka bir ligaman ile oval pencereye bağlanır. Üzengi, oval pencereye dayanan bir tabanın yanı sıra, kafa kısmından örs kemiğine bağlıdır.

OS Sacrum ne demek?

Sakrum (Latince: os sacrum), insan anatomisinde omurganın alt kısmında büyük, üçgen şekilli kemik.