Akut ne amaçla kurulmuştur?

İçindekiler:

  1. Akut ne amaçla kurulmuştur?
  2. AFAD gönüllüsü ne yapar?
  3. Öğretmenler AFAD gönüllüsü olabilir mi?
  4. UMKE nasıl gönüllü olunur?
  5. UMKE ye kimler katılabilir?

Akut ne amaçla kurulmuştur?

Türkiye'nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT, dağlarda ve diğer zorlu doğa koşullarında doğru ve etkin arama-kurtarma faaliyetleri gerçekleştirme hedefiyle kurulmuş ve hızla gerekli eğitimleri alarak talep edildiği takdirde doğal afetlerde de ilgili resmî kurumlara yardımcı olabilir hale gelmiştir.

AFAD gönüllüsü ne yapar?

AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir.

Öğretmenler AFAD gönüllüsü olabilir mi?

Gönüllü olarak eğitim alan öğretmenlerimiz, herhangi bir afet ve acil durumda enkazda direk çalışmayacak belki; ama arama ve kurtarma ekiplerimize destek olacaklardır. Burada eğitim alan öğretmenlerimiz, görev yaptıkları okullarda da diğer öğretmenlere eğitimler vereceklerdir.

UMKE nasıl gönüllü olunur?

UMKE'ye katılmak isteyen personel, dilekçe ile il sağlık müdürlüğüne başvuru yapar. Her personel için UMKE Personeli kayıt formu doldurulur. Timlere seçilmede isteklilik esastır. Bununla birlikte UMKE personeli olarak kabul edildikten sonra verilen tüm görev ve faaliyetlere katılmak zorunludur.

UMKE ye kimler katılabilir?

UMKE'ye diğer resmi, özel kurum ve kuruluşlardan sağlık personeli katılabilir. Bu kişilerin kıyafet ve donanımları kendi imkanları ile karşılanır. Eğitimleri Bakanlıkça yapılır. UMKE'nin çalışmalarına destek olmak amacıyla sivil kişiler de UMKE gönüllüsü olarak UMKE üyesi olabilir.