Bilimsel Atıf dizinleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Bilimsel Atıf dizinleri nelerdir?
  2. Atıf nereden bakılır?
  3. Sobiad atıf nedir?
  4. Yazılan tezlere nasıl ulaşabilirim?
  5. Akademik makaleler nerede bulunur?
  6. Doi numarası nasıl sağlanır?
  7. Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi?
  8. PubMed id nedir?
  9. PubMed açılımı nedir?
  10. PUB MED nasıl kullanılır?
  11. Makale bulgular nedir?

Bilimsel Atıf dizinleri nelerdir?

Atıf dizini nedir? İçerdiği bilimsel kaynaklarda yayımlanan yayınları (makale, kitap vb.) ve bu çalışmaların aynı ya da başka yazarlardan aldığı atıfları listeleyen dizinlerdir.

Atıf nereden bakılır?

Google Akademik ile Atıf Tarama Nasıl Yapılır?

  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
  3. Adım 3 : Bir sonraki aşamada, ad soyad bilgileri ile eşleşen yayınların listesi karşınıza gelecektir.

Sobiad atıf nedir?

Sobiad; fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında özelleşmiş atıf arama ve bibliyometrik veri analizi yapan atıf dizinidir.

Yazılan tezlere nasıl ulaşabilirim?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Akademik makaleler nerede bulunur?

İşte akademik makaleleri arama yapabileceğimiz –birkaç- site:

  • ScienceDirect. Elsevier'in önde gelen akademik literatür programı olan sciencedirect ile araştırmacılar tam metinli dergi makaleleri, kitapları içeren milyonlarca yayına ulaşabilirler. ...
  • SpringerLink. ...
  • Web of Science. ...
  • Scopus. ...
  • ResearchGate. ...
  • Google Akademik.

Doi numarası nasıl sağlanır?

Doi numarası bildiğiniz bir çalışmaya ulaşmak için tek yapmanız gereken ise bu numarayı çözümlemek olacak. Bunu ise http://dx.doi.org/ bu siteden kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Numarayı girip Go tuşuna basmanız yeterli. Aşağıda kırmızı kutuyla gösterdiğim yere doi numarasını yazıyorsunuz.

Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi?

37. Soru: Makale için DOI numarası almış olmak yeterli mi? Cevap: Hayır. Yayımlanmış Makale için DOI numarası almış olmak yeterli olmayıp, makale matbu veya elektronik olarak basılmış (cilt, sayı ve sayfa numarası alınmış) olmalıdır.

PubMed id nedir?

PubMed'de bulunan kayıtları niteleyen tekil ve kayda özgü sayısal tanımlayıcıya PubMed ID veya PMID denir. DOI nedir? DOI, Türkçe karşılığı dijital nesne tanımlayıcı olan İngilizce "digital object identifier" ifadesinin baş harflerinin birleşimi ile oluşturulmuş bir kısaltmadır.

PubMed açılımı nedir?

PMID, PubMed Identifier (Pubmed tanımlayıcısı) veya daha spesifik olarak PubMed Unique Identifier (PubMed tekil tanımlayıcısı) için bir kısaltmadır, biyoloji ve biyomedikal literatürdeki makalelerin her birine PubMed arama motoru için tayin edilmiş tekil bir numaradır.

PUB MED nasıl kullanılır?

Yazar İsmi ile PubMed de Arama Yapmak Bu noktada PubMed şu olanağı sağlar. Arama çubuğuna yazar ismini yazdıktan sonra bir boşluk bırakarak ilgilendiğimiz protein adını da yazarsak istediğimiz sonuçlar filtrelenmiş bir şekilde karşımıza çıkacaktır.

Makale bulgular nedir?

Bulgu bulunan şeydir. Amaçlar doğrultusunda yapılan aramadan sonra, problem çözümüne ışık tutucu nitelikteki bilgidir. Verinin türüne göre olgusal ve yargısal nitelikte olabilir. Bulgular yorumdan ayrı ve onunla karıştırılmadan sunulmalıdır.