Basketbol topu nerede şişirilir?

İçindekiler:

  1. Basketbol topu nerede şişirilir?
  2. Basketbol topu havası kaç bar olmalı?
  3. Basketbol topu alırken nelere dikkat edilmeli?
  4. Pivot gorevi nedir?
  5. Uzun forvet ne yapar?
  6. Pivot forvet nedir?
  7. Pivot Santrafor kimdir?

Basketbol topu nerede şişirilir?

Eğer oz değerini ölçümleyemiyorsanız basketbol topunu yüz hizanızda serbest bıraktığınız zaman, top yerden göğüs ve bel aranıza geri sekiyorsa topunuzun ideal bir şekilde şişirilmiş demektir.

Basketbol topu havası kaç bar olmalı?

Kurallara göre küre şeklindeki topun çevresi 68 ile 70 (27 ile 28 in), ağırlığı 410 ile 420 gr (14 ile 16 oz), iç basıncı ise deniz seviyesinde 0,6 ile 1,1 atm (59 ile 108 kPa, 8,6 ile 15,7 psi) arasında olmalı. Futbol toplarını etkileyen ön önemli faktörlerden biri de kuşkusuz hava şartları.

Basketbol topu alırken nelere dikkat edilmeli?

Basket topu alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında öncelikle ergonomik kavrama ve top kontrolü, dayanaklılık, ebat (elinize uygunluk) ve sıçrama kalitesi gibi unsurlar yer almaktadır. Topu kullanacağınız yer de önemlidir (zemin durumu ve iç mekan veya dış mekan-indoor-outdoor).

Pivot gorevi nedir?

Basketbol'da 5 numara diye tabi edilen pota altında duran uzun boylu oyunculara pivot denilmektedir. Genelde potaya yakın yerlerden sayı bulmaya çalışır. Savunmada ribaundların yani hava toplarının asıl sorumluluğu pivotlardadır.

Uzun forvet ne yapar?

Uzun forvet, pota altında pivota yardım eden, gerekirse dışarı çıkıp şut da kullanabilen çok yönlü basketbol oyuncularına verilen addır. Genellikle top teknikleri pivotlardan daha yüksektir. Boyları kısa forvetlere göre daha uzundur.

Pivot forvet nedir?

Pivot santrfor olarak da adlandırılan bu oyuncular, genellikle uzundur ve fizikî güçleriyle ön plana çıkar ve topa kafa vurmakta ustalaşmıştır. 1933 FA Cup Finalinde forma numaraları tanıtıldığında Everton'ın iki santrforundan biri olan Dixie Dean dokuz numaralı formayı giymişti.

Pivot Santrafor kimdir?

Hücum görevi üstlenen pivot santrafor, forvet hattının ucunda yer alır ve takım arkadaşlarına boşluklar yaratmaya çalışır. Destek görevi verilen hedef oyuncu ise, topu tutar ve basit paslar yapmayı dener. Böylelikle takım arkadaşlarını pozisyona dahil etmeye çalışır.