Macun hamuru nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Macun hamuru nasıl olur?
  2. Lahmacun hamuru mayalı olur mu?
  3. Lahmacun nasıl pişirilir?
  4. Tencerede lahmacun nasıl pişer?
  5. Lahmacun kaç gün saklanır?

Macun hamuru nasıl olur?

Lahmacunun ilk önce hamurunu hazırlamakla işe koyulun. İlk adım olarak mayayı ılık su yardımı ile karıştırarak eritin. Daha sonra derin bir kap alın ve içerisine sıvıyağ, un, tuz ve mayayı koyun. Daha sonra içerisine su ve süt ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.

Lahmacun hamuru mayalı olur mu?

Öncelikle evde lahmacun yaparken lahmacun hamurunu hazırlamak gereklidir. Lahmacun hamuru mayasız olur. O çıtır lezzeeti elde etmenin tek püf noktası budur. Lahmacun hamuru mayalı olmaz mayasız olur.

Lahmacun nasıl pişirilir?

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. ...
  2. Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.
  3. Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.

Tencerede lahmacun nasıl pişer?

Lahmacunu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak tek tek pişirin. Altı hafif kızarıp pişince servis tabağına alın. Tüm lahmacunlar piştikten sonra yanında maydanoz, soğan, domates ve limon dilimleriyle servis yapın.

Lahmacun kaç gün saklanır?

Lahmacunu ortadan ikiye katlayınız. Ortadan ikiye katlı bir şekilde buzdolabına koyarak 1 hafta muhafaza edebilirsiniz. LAHMACUN BUZDOLABINDA KAÇ DERECEDE SAKLANMALIDIR? Lahmacunu buzdolabı poşetiyle buzlukta -18 derecede saklarsanız, yaklaşık 3 ay muhafaza edebilirsiniz.