Yunus balıkları tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Yunus balıkları tehlikeli mi?
  2. Balıklar suyu nasıl içer?
  3. Balıklar neden tuzlu suda yaşar?
  4. Penguenler tuzlu su içer mi?
  5. Penguenler ne yapabilir?

Yunus balıkları tehlikeli mi?

Bir zamanlar etleri ve yağları (lambalarda ve pişirmede kullanılırdı) için yaygın olarak avlanmışlarken günümüzde yunus avcılığı azalmış durumdadır. Ancak yunuslar, ton balığı gibi başka balıkların ticari olarak avlanmaları sırasında ağlara ve diğer ekipmanlara takılmaları nedeniyle tehdit altındadırlar.

Balıklar suyu nasıl içer?

Evet, balıklar da su içer. ... Tatlısu balıklarının vücutlarındaki tuz yoğunluğu dışarıya göre daha yüksek olduğu için dışarıdan balığın vücuduna su geçişi olur. Tatlısu balıkları da bu fazla suyu devamlı dışarı atmaya çalışır. Balık pulları, vücuda deriden su girişini önlemede de rol alır.

Balıklar neden tuzlu suda yaşar?

Hafif tuzlu veya tuz oranı düşük sularda ise kandaki sabit tuz miktarlarını dengede tutmak için böbreklere daha az iş düşer. Sonuçta, balıklar deniz suyuna, tatlı veya az tuzlu suya adapte oldu ya da kendilerine bu ortamları mesken tuttu çünkü her bir ortam farklı türlere rekabetçi bir avantaj sağlıyordu.

Penguenler tuzlu su içer mi?

Uçamasa da kuşlar aleminin en sevimli, en şaşkın üyelerinden olan penguenlerin tuzlu su da içebildiğini biliyor muydunuz? Yaşadıkları ortamlarda tuzlu suya ulaşmak daha elverişli ve kolay olduğu için tuzlu su içmeye daha çok eğilimli olan penguenlerin göz çevrelerinde tuzlu suyu filtreleyen özel bir bez bulunuyor.

Penguenler ne yapabilir?

Adelie penguenleri bir taş parçası için her şeyi yapabilir Evet gerçekten her şeyi! Adelie penguenleri taş parçalarını yuva yapmak için kullanıyorlar. Fakat taşlar onlar için o kadar değerli ki birbirlerinin biriktirdiği taşları çalabiliyor, taş elde etmek için her şeyi yapabiliyorlar.