Özdeşlemek ne demek?

İçindekiler:

  1. Özdeşlemek ne demek?
  2. Eş finansman ne demek?
  3. Mali destek nedir?
  4. Finansal destek ne demek?
  5. Proje teklif çağrısı nedir?
  6. Güdümlü proje desteği nedir?
  7. Istka Projesi Nedir?
  8. Kaç tane kalkınma ajansı var?
  9. Kalkınma Ajansları nereye bağlı?
  10. Karacadağ Kalkınma Ajansı nedir?
  11. Dicle Kalkınma Ajansı ne işe yarar?
  12. Serhat Kalkınma Ajansı nedir?
  13. Mevlana Kalkınma Ajansı nedir?
  14. Bölgesel kalkınma ajansları ne zaman kuruldu?
  15. Türkiye'de Kalkınma Ajansları hangi yılda kurulmuştur?
  16. Kalkınma Ajanslarının Yönetim kurulunda yer alan üyeler kimlerdir?
  17. Kalkınma Ajansları kimin kararı ile kurulur?
  18. Kalkınma Kurulu ne ile toplanır?
  19. Kalkınma Ajansları kim tarafından kurulur?
  20. Bölgesel kalkınma ajansları nedir?
  21. Kalkınma Kurulu nedir?
  22. Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi nedir?
  23. Uluslararası Kalkınma Ajansı nedir?
  24. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı nedir?
  25. Yerel ekonomik kalkınma nedir?
  26. Yerel ekonomi nedir?

Özdeşlemek ne demek?

Her türlü nitelik bakımından eşit olan, ayırt edilmeyecek kadar benzer olan, aynı. Bir ve aynı olan, bir ve aynı anlama gelen. Kendinde özdeşlik bulunan, identik. Her türlü nitelik bakımından oluşan bir eşitlik.

Eş finansman ne demek?

Eş finansman; yerel katkı payı sağlama yöntemlerinden birisidir. Kamu kuruluşlarında çalışan personelin maaşları projelerde -finansman katkısı olarak kabul edilebilir. Eğer kamu görevlisi, kendi kurumunun projesi dışında başka kuruma ait projede çalışıyorsa, kendisine ödenen maaş -finansman olarak dikkate alınmaz.

Mali destek nedir?

Mali Destek (Hibe) Nedir? Belirli bir amacı gerçekleştirmek için yapılan bir faaliyetin desteklenmesi amacıyla yararlanıcılara yapılan karşılıksız ve doğrudan ödemedir.

Finansal destek ne demek?

Belirli bir amacı gerçekleştirmek için yapılan bir faaliyetin desteklenmesi amacıyla yararlanıcılara yapılan karşılıksız ve doğrudan ödemedir.

Proje teklif çağrısı nedir?

Ajans tarafından yürütülen belirli bir destek programı kapsamında, nitelikleri net bir şekilde belirlenmiş olan potansiyel başvuru sahiplerinin, önceden belirlenen konu ve koşullara uygun olarak proje teklifi sunmaya davet edilmesidir.

Güdümlü proje desteği nedir?

Güdümlü Proje Desteği. Güdümlü projeler, proje teklif çağrısı yöntemi uygulanmaksızın; bölge planında öngörülen öncelikler ve sonuç odaklı programlar doğrultusunda, konusu ve koşulları ajans öncülüğünde ve yönlendirmesinde belirlenen özel nitelikli model projelerdir.

Istka Projesi Nedir?

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), “Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel ...

Kaç tane kalkınma ajansı var?

Kalkınma Ajanslarının asıl görevi kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini destekleyerek yerel potansiyelin açığa çıkmasını sağlamaktır. Türkiye genelinde her biri Düzey 2 Bölgelerinde kurulan 26 adet Kalkınma Ajansı mevcuttur.

Kalkınma Ajansları nereye bağlı?

703 sayılı KHK'nın 17/d maddesiyle, 641 sayılı Kalkınma Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin bir çok maddesi yürürlükten kaldırılmıştı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı nedir?

Sadece hibe dağıtacak bir kuruluş olmayan Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma ve gelişmenin yönetiminde ve yönlendirilmesinde kamu ve özel sektör ile sivil toplumun işbirliği ve güç birliğini sağlayarak yerelde yeni bir “yönetişim” mekanizması sunmaktadır.

Dicle Kalkınma Ajansı ne işe yarar?

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Mardin ve TRC3 bölgesine bağlı Siirt, Batman ve Şırnak illerinde yaptığı projelerle bölgeye katkı sunmaya devam ediyor. Ajans tarafından Mardin'de toplam 13 milyon liralık proje uygulanıyor.

Serhat Kalkınma Ajansı nedir?

Serhat Kalkınma Ajansı; özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek kalkınmaya yön veren, yerel sorunlara yine yerel odaklı çözümler sunan, kaynakların yerinde ve etkin kullanımıyla sürdürülebilir kalkınmaya hizmet eden bir kurumdur.

Mevlana Kalkınma Ajansı nedir?

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), 5449 sayılı Kanuna istinaden 22 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş Türkiye'deki 26 kalkınma ajansından birisidir.

Bölgesel kalkınma ajansları ne zaman kuruldu?

Bu ajansları ortak bir platformda buluşturma ihtiyacıyla 1991 yılında Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA) kurulmuştur. Esas görevi AB‟deki BKA‟lar ile dünyadaki BKA‟lar arasında ortak projeler yürüterek, AB adına danışmanlık hizmeti vermek olarak tanımlanmıştır (http 2).

Türkiye'de Kalkınma Ajansları hangi yılda kurulmuştur?

Türkiye'de ise 2006 yılında 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanunun yayımlanması ve 26 kalkınma ajansının kurulması ile birlikte bölgesel kalkınma modelinin uygulanmaya başlandığını söyleyebiliriz.

Kalkınma Ajanslarının Yönetim kurulunda yer alan üyeler kimlerdir?

Yönetim Kurulu, Ajansın karar organıdır. Ajans Yönetim Kurulu, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından ve Kalkınma Kurulu üyelerinin arasından seçilen 3 üyeden oluşmaktadır.

Kalkınma Ajansları kimin kararı ile kurulur?

c) Kuruluş kararnamesi: Kalkınma ajanslarının kuruluşuna dair Bakanlar Kurulu kararını, ifade eder. MADDE 3 — Ajanslar, bölgeler esas alınarak, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kurulur.

Kalkınma Kurulu ne ile toplanır?

Kalkınma kurulu, Kurul Başkanının daveti üzerine yılda en az iki defa toplanır. Ayrıca Kurul, üye tam sayısının beşte birinin talebi üzerine Kurul Başkanı tarafından toplantıya çağrılır. Kalkınma kurulu, üye tam sayısının yarıdan bir fazlası ile toplanır, katılanların çoğunluğu ile karar alır.

Kalkınma Ajansları kim tarafından kurulur?

MADDE 3 — Ajanslar, bölgeler esas alınarak, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kurulur. Ajans merkezinin bulunacağı il, kuruluş kararnamesinde belirtilir.

Bölgesel kalkınma ajansları nedir?

Kalkınma Ajansları bölgeler arası eşitsizliklerin azaltılması ve bölgesel kalkınmanın sağlanması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonunda kurulmuş özerk kamu kuruluşlarıdır.

Kalkınma Kurulu nedir?

Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturulur.

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi nedir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Kalkınma Ajanslarının mali yönetimlerinde saydamlığın, hesap verebilirliğin, uyumun ve koordinasyonun sağlanması amacıyla ana hizmet süreçlerinin etkinliğini ve verimliliğini yükseltecek bütünleşik merkezi bilgi sistemi geliştirilmiştir. ...

Uluslararası Kalkınma Ajansı nedir?

Uluslararası Kalkınma Ajansı IDA Hakkında Bilgiler Nedir. IDA, düşük gelirli en az gelişmiş ülkelere düşük faizli ve uzun vadeli kredi sağlayan bir kuruluştur. 1960 yılında kurulmuştur. ... IDA'dan kredi kullanabilmek için ilgili ülkenin kişi başına yıllık gelirinin belirli bir eşiğin altında kalması gereklidir.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı nedir?

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tüm teknik ve mali kaynakları ile yatırımcılara Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde doğru yatırımı gerçekleştirmede destek verecektir.

Yerel ekonomik kalkınma nedir?

Yerel Kalkınma”, yerel toplulukların yaşam kalitelerinin sürdürülebilir yöntemlerle geliştirilmesidir.

Yerel ekonomi nedir?

Yerel ekonomik kalkınma, bir yöreye özgü dönüşüm süreçlerinin harekete geçirilmesi olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda Türkiye'de yerel gelişme politikaları köklü bir değişim sürecine girmiştir.