Şafi mezhebine göre tilki eti yenir mi?

İçindekiler:

  1. Şafi mezhebine göre tilki eti yenir mi?
  2. Şafi hangi mezhep?
  3. Şafilerde kedi haram mı?
  4. Şafii mezhebine göre bebek kusmuğu ile namaz kılınır mı?

Şafi mezhebine göre tilki eti yenir mi?

CEVAP; Hanefi ve Hanbeli mezhebine göre tilki eti yemek haramdır. Ancak Şafii ve Maliki mezhebine göre tilki eti yemek caizdir. ... Kedi, Köpek, kurt, ayı, fil, domuz, çakal, aslan, kaplan, maymun, baykuş ve benzerleri yenmesi haram olan hayvanlardır.

Şafi hangi mezhep?

Ehl-i sünnet itikadında olan müslümanlardan, âmellerini yani ibadet ve işlerini, bu mezhebin hükümlerine uyarak yapanlara Şafiî denir. Şafiîlik olarak da anılır. Şafiî mezhebi dört Sünni fıkıh mezhebinden birisidir. Şafiî mezhebi Kürdistan, Malezya, Endonezya, Yemen ve Doğu Afrika'da yaygındır.

Şafilerde kedi haram mı?

'KEDİ KÖPEK BESLEMEK HARAM, TELEVİZYON GÜNAH' Kurslarda, “İbadet Alanının Kazanımları” başlığı altında, kedi köpek beslemeyi haram, televizyon izlemeyi günah, kadın ve erkeğin el ele tutuşmasını ise “mekruh” ilan eden Şafii mezhebinin ibadet alanındaki farklı uygulamaları çocuklara anlatılacak.

Şafii mezhebine göre bebek kusmuğu ile namaz kılınır mı?

İnsanın midesinden gelen ve ağız dolusu olan kusmuk, necistir. Sıvı bir hâlde bulaştığında ise, el ayası kadar olan bir alan veya daha fazlasını kapladığında namaza mani olur. ... Bu miktarlardan az olan kusmuk ise ruhsat kapsamında olup namaza engel olmaz.