Önlemsel Sınıf Yönetimi Nedir?

İçindekiler:

  1. Önlemsel Sınıf Yönetimi Nedir?
  2. Sınıf yönetimi nedir kısaca?
  3. Sınıf yönetimi çok boyutluluk nedir?
  4. Sınıf kontrolü nasıl sağlanır?
  5. Sınıf yönetiminde etkili bir öğretim sağlamak için öğretmen ne yapmalıdır?
  6. Öğrenme iklimi nedir?

Önlemsel Sınıf Yönetimi Nedir?

Önlemsel sınıf yönetimine öncelik verme, grubu olduğu kadar bireye de yönelme, istenen davranışa ulaşabilmek için istenmeyenin nedenlerini ortadan kaldırma vardır, istenen davranışın uygun ortamlarda gerçekleşeceği bilincine dayanarak ortam düzenlemeye, bütün önlemsel yönetim çabalarına karşın oluşabilecek istenmeyen ...

Sınıf yönetimi nedir kısaca?

Sınıf yönetimi; sınıf yaşamının bir orkestra gibi yönetilerek, içinde öğrenmenin gerçekleştirildiği bir ortamın oluşturulması için gerekli olanak ve süreçlerin, öğrenme düzeninin, atmosferinin, kurallarının sağlanması ve sürdürülmesidir.

Sınıf yönetimi çok boyutluluk nedir?

Çok boyutluluk: Sınıfta aynı anda bir çok etkinlik bir arada yapılabilmektedir. Kimi öğrenciler okurken kimileri yazmakta, kimileri tartışmakta olabilirler. Bu sınıfın çok boyutluluk özelliğidir ve öğretmen bu etkinlikleri sınıfın amaçları doğrultusunda bütünleştirebilmelidir.

Sınıf kontrolü nasıl sağlanır?

ABD'nin önde gelen eğitim platformlarından Edutopia, öğretmenlere 5 etkili sınıf yönetimi stratejisi öneriyor.

  1. NORMAL, DOĞAL SESİNİZİ KULLANIN.
  2. ÖĞRENCİLERİNİZ HAZIR OLDUĞUNDA KONUŞMAYA BAŞLAYIN.
  3. ONLARLA ORTAK SİNYALLER KULLANIN.
  4. ZOR DURUMLARDA HIZLI VE AKILLICA TEPKİ VERİN.
  5. DERSLERİNİZİ İLGİ ÇEKİCİ HALE GETİRİN.

Sınıf yönetiminde etkili bir öğretim sağlamak için öğretmen ne yapmalıdır?

Öğretim için önceden plân yapın ve öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun materyalleri önceden hazırlayın. Öğrenci gelişimini takip eden değerlendirme (accountability) sistemleri geliştirin. Öğrenme uygulamalarına ayrılan zaman ve görevlerinizi analiz edin. Öğretimle ilgili kurallara ve standartlara uyumu gözleyin.

Öğrenme iklimi nedir?

'Öğrenme İklimi' öğrenme ortamında öğrencilerin müfredatın farklı yönlerini nasıl algıladıklarını tanımlamak için kullanılır (6). Öğrenme iklimi, öğrenme ortamının tonu ve atmosferi anlamına gelmektedir (7).