Fason kumaş nedir?

İçindekiler:

  1. Fason kumaş nedir?
  2. Fason işçilik hangi hesapta takip edilir?
  3. KDV tevkifat oranları nasıl hesaplanır?
  4. KDV tevkifatı ne kadara kadar kesilir?
  5. Tevkifat stopaj nedir?
  6. Gelir vergisi stopajı nasıl hesaplanır?

Fason kumaş nedir?

Tekstilde Fason Üretimi Nasıl Yapılır? Fason; gerçek üretici firmadan anlaşma üzerine toplu ürün sipariş ederek, ürünleri gerçek üretici adına değil de sipariş veren firmanın adına markalama işidir.

Fason işçilik hangi hesapta takip edilir?

Bu arada fason iş faturasını da muhasebeleştirirken 710 nolu hesabın tercih edilmesi gerekir. Yukarıdaki kayıtta 710 nolu hesap yerine 730.Genel Üretim Giderleri hesabı da tercih edilmek istenebilir.

KDV tevkifat oranları nasıl hesaplanır?

Tevkifat sadece KDV'ye uygulanmaktadır ve Toplam KDV X (Tevkifat oranı) formülü bize toplam tevkifatı verir. Toplam KDV (900 TL) X (Tevkifat oranı (7/10 yada %70)) = (900 X 7)/(10) ya da (900X 70)/(100) = 630 TL tevkifat bedeli çıkar. 900 – 630 = 270 TL KDV ve 270 TL size ödenmelidir.

KDV tevkifatı ne kadara kadar kesilir?

Tevkifat Uygulamasında Sınır başlıklı bölümünde; "... Kısmi tevkifat uygulaması kapsamına giren her bir işlemin KDV dahil bedeli 1.

Tevkifat stopaj nedir?

Vergiler üzerinde bölüşme/kesintiler yapma anlamını taşımaktadır. Kdv kesintilerinde Tevkifat kullanılırken, gelir vergisi kesintilerinde ise stopaj kullanılmaktadır. Tevkifat yapan taraf, ödeme yaptığı kişi adına kesilen vergiyi, vergi dairesine beyan ederek yatırmaktadır.

Gelir vergisi stopajı nasıl hesaplanır?

Stopaj hesaplama işlemi, her yıl güncellenen vergi dilimi oranları ve brüt ücret baz alınarak yapılır. Kira stopajında uygulanan kesinti oranı %20'dir. Bu nedenle yapılacak stopaj kesintisi, brüt kira tutarının %20'sinin ya da beşte birinin hesaplanması yoluyla bulunabilir.