Makdem ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Makdem ne demek Osmanlıca?
  2. Karşılıklı teati nedir?
  3. Islam hukukunda teati ne demek?
  4. Tahvilat ne demek hukuk?
  5. Işlerlik kazanması için tarafların irade beyanları dışında hakkı olan kişinin iradesini de ihtiyaç duyulan Akit nedir?
  6. Istisna akdi ne demek?
  7. Islamda istisna ne demek?

Makdem ne demek Osmanlıca?

makdem / مقدم (Çoğulu: Makadim) (Kudum. dan) Dönüp gelme. Gelme.

Karşılıklı teati nedir?

(ﺗﻌﺎﻃﻰ) i. (Ar. 'aṭv “almak”tan te'āṭі) Alıp verme, karşılıklı alma ve verme: Bu bahis üzerinde bir iki fikir daha teâtî ettikten sonra Vefik Paşa odasından çıktı (Ahmet Hâşim).

Islam hukukunda teati ne demek?

Başta satım olmak üzere bazı sözleşmelerin fiilî mübadele ile gerçekleşmesi veya bozulması anlamında fıkıh terimi. Bu form aracılığıyla, sadece OSMANLILAR//8-mali-yapi maddesi ile alakalı mesajların iletilmesi rica olunur.

Tahvilat ne demek hukuk?

Tahvil, veya anonim şirketlerin kaynak bulmak amacıyla, ticaret ya da sermaye piyasası kanunlarına göre, itibarî kıymetleri eşit ve ibareleri aynı olmak üzere çıkardıkları, vadesi bir yıldan uzun borç senedidir.

Işlerlik kazanması için tarafların irade beyanları dışında hakkı olan kişinin iradesini de ihtiyaç duyulan Akit nedir?

Mevkuf akit ise, başkasının hakkı ile ilgili olduğu için, işlerlik kazanması için tarafların irade beyanları dışında, hakkı olan bu kişinin iradesine de ihtiyaç duyulan akittir.

Istisna akdi ne demek?

İstisna akdi kavramı; iş sahibinin vermeyi kabûl ettiği bir bedel karşılığında, bir “eser” meydana getirme taahhüdünü kapsayan bir sözleşmeyi anlatır. Bu sözleşmede iş sahibi, bir ücret karşılığında bir şey yaptırmak isteyen taraftır; müteahhit ise, o şeyi ücret karşılığında yapan kimsedir.

Islamda istisna ne demek?

Sözlükte "dürmek, kıvırıp bükmek; ayırıp uzaklaştırmak; ikinci olmak" anlamlarındaki seny kökünden türemiştir. Nahiv âlimleri istisnayı "illâ vb. bir edat vasıtasıyla çoğun (bütünün/genelin/cinsin) hükmünden azı (parçayı/özeli/ferdi) hariç tutmak" şeklinde tanımlamışlardır.