Yatsı namazının vitrini kılmak şart mıdır?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazının vitrini kılmak şart mıdır?
  2. Vitir namazı kılmazsa ne olur?
  3. Şafi mezhebi göre abdest nasıl alınır?
  4. Duş alırken alınan abdestle namaz kılınır mı?

Yatsı namazının vitrini kılmak şart mıdır?

Vitr namazı ya da diğer bir telaffuzu ile vitir, Yatsı namazının ardından kılınan ve Hz. Peygamber tarafından hayırlı olduğu müjdelenen namazdır. Hanefilere göre 3 rekat olarak kılınan vitr namazı, vacip olarak kabul edilirken, diğer mezheplerde sünnet olarak kabul edilir.

Vitir namazı kılmazsa ne olur?

Uyanabilecek olan kimsenin vitir namazını gecenin sonunda, yani imsak vaktinden bir müddet önce kılması daha faziletlidir (Müslim, Salâtü'l-müsafirîn 162; Tirmizî, Salât, 222). ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir (İbnü'l-Hümâm, Feth, I, 426).

Şafi mezhebi göre abdest nasıl alınır?

En son olarak şuna dikkat edilmelidir ki, şafiilerde tertibe göre abdest almak farzdır. Yani sıra ile yüzü, kolları yıkamak, başı meshetmek, sonra ayakları yıkamak. . Önce ayaklar yıkanmış olsa sonra yüz yıkansa, bu abdest geçerli olmaz. Yani sayılan 6 farzı yukardaki sıraya göre yapmak gerekir...

Duş alırken alınan abdestle namaz kılınır mı?

Ayrıca abdest alınmasa da abdest organları yıkandığından gusülle namaz kılınabilir.” diyor. ... Öyle bir yıkama ki, duş altında baştan aşağıya dökülen su, bedenin her yanını ıslatır da iğne ucu basacak kadar kuru yer kalmamış olursa gusül tamamlanmış olur.