Tavında dövülür atasözünün anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Tavında dövülür atasözünün anlamı nedir?
  2. Demir tavında dövülür TAV ne anlama gelir?
  3. Bin bilsende bir bilene danış atasözünün anlamı nedir?
  4. 1000 bilsen de bir bilene danış ne demek?
  5. Bilendir anlamı nedir?

Tavında dövülür atasözünün anlamı nedir?

Demir tavında dövülür atasözünün anlamı nedir? Her işin yapılması için en uygun olan bir zaman, bir durum vardır. Demir ateşle ısınıp kızardığı zaman yumuşar, henüz bu yumuşaklığını yitirmeden çekiçle dövülüp biçimlendirilir. Bir iş için ele geçen fırsat hemen değerlendirilmelidir.

Demir tavında dövülür TAV ne anlama gelir?

Tav nedir ne demektir? Demir tavında dövülür. Her işin yapılması için en uygun olan bir zaman, bir durum vardır. Demir ateşle ısınıp kızardığı zaman yumuşar, henüz bu yumuşaklığını yitirmeden çekiçle dövülüp biçimlendirilir.

Bin bilsende bir bilene danış atasözünün anlamı nedir?

[1] İnsan bir şeyi çok iyi bilirse bilsin kendisinden daha iyi bilen bulunur. Onun için, bir işe başlamadan o iş üzerindeki geniş bilgisi herkesçe kabul edilen kimsenin düşüncesi alınmalıdır.

1000 bilsen de bir bilene danış ne demek?

Bin bilsen de bir bilene danış atasözünün anlamı nedir? İnsan birşeyi ne kadar iyi bilirse bilsin, kendisinden daha iyi bilen bulunur. Onun için, bir işe başlamadan önce, o iş üzerindeki geniş bilgisi herkesçe kabul edilen kimsenin düşüncesi alınmalıdır.

Bilendir anlamı nedir?

Bilene anlamı, tanımı Bilenebilme : Bilenebilmek işi. Bilenebilmek : Bilenme imkânı veya olasılığı bulunmak. Bileneg : Bile.