Piyasa manipülasyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Piyasa manipülasyonu nedir?
  2. Spekülatör ne demek TDK?
  3. Speküle etmek ne demek?
  4. Spikül ne demek tıp?
  5. Spikül nedir biyoloji?
  6. Emosyonel nedir psikoloji?
  7. Defisite ne demek?

Piyasa manipülasyonu nedir?

Manipülasyon Menkul kıymet piyasalarında arz ve talebin serbest bir şekilde karşı karşıya gelerek fiyatları belirlemesine yönelik sürecin kasıtlı olarak engellenmesidir Menkul kıymet piyasalarında işlem gören hisse senetlerine ilişkin, bilinçli olarak yanlış yönlendirici bir izlenim uyandırma ve yanıltıcı bir piyasa ...

Spekülatör ne demek TDK?

TDK' da Spekülatif Ve Spekülatör Kelimelerinin Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre spekülatif kelimesi anlamı; felsefe açısından kurgusal, ticaret açısından saptırıcı şeklinde verilmiştir. Türk Dil Kurumu Sözlüğü' ne göre spekülatör kelimesi anlamı ise; vurguncu demektir.

Speküle etmek ne demek?

Şimdi bir de ''speküle etmek'' çıktı. Fransızca deseniz, değil. Gerçi o dilde böyle bir fiil var ama, bu anlama gelmez; ''derinliğine düşünmek, sırf kuramsal nitelikte sözler etmek, yahut da bir olasılık üzerine hesaplar yapmak'' demek.

Spikül ne demek tıp?

Spikül: Bazı omurgasız hayvanlarda bulunan , silis ya da kalkerden oluşan iskelet görünümlü iğne şeklindeki yapı. Kemik dokusunda iğnemsi,sivri uzun yapılardır.

Spikül nedir biyoloji?

Spikül Biyoloji Terimi Olarak Spikül: Bazı omurgasız hayvanlarda bulunan, silis ya da kalkerden oluşan, iskelet görevi yapan, iğne şeklindeki yapı.

Emosyonel nedir psikoloji?

Emosyonel ne demek, emosyonel nedir? Çabuk heyecanlanma olarak da kısaca ifade edilebilecek sözcüğün birkaç anlamı vardır. Bunlar: Duygu ile ilgili olan Çabuk heyecanlanan.

Defisite ne demek?

Defisitin kelime anlamı eksiklik, noksanlık, miktar eksikliği demektir.