Spiritüel anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Spiritüel anlamı nedir?
  2. Spiritüalite ne demek?
  3. Holistik bakım ne demek?
  4. Holistik hemşirelik bakımı nedir?
  5. Spiritüel yaklaşım nedir?
  6. Spiritüel film ne demek?

Spiritüel anlamı nedir?

Kısaca, ruhunu huzura kavuşturmayı bilen, iç dünyasında kendisi ile barışık olmayı seçen ve düşünce biçiminde pozitifliği benimsemiş kişiler için kullanılan bir sıfattır.

Spiritüalite ne demek?

Spiritüalite, bireyin kendisi ve diger insanlarla iliskilerini, evrendeki yerini, yasamın anlamını anlama ve kabul etme çabasıdır aynı zamanda yasam boyu kazanılan bilgilerin bir sonucudur ve yasamın amacını olusturan, bireye anlamlı gelen unsurları içerir.

Holistik bakım ne demek?

Holistik yaklaşım hemşirelerin bireyleri bütün yönleriyle bir bütün olarak görebilmeleri noktasında kullanılabilmektedir. ... Bir bütün olarak bireyi değerlendirmek demek, hastanın yalnızca şikâyet ettiği ile değil, onun bedensel ve ruhsal yönlerinin tamamına yönelik kapsayıcı bir bakış açısıyla hareket etmek demektir.

Holistik hemşirelik bakımı nedir?

Holistik hemşirelik bakımı beden, zihin, ruh, duygular, çevre, ilişkiler ve hayatın sosyal, kültürel yönünün birbirine bağlı olduğu ve bir bütün olarak ele alınmaları gerektiğini savunan özel bir hemşirelik uygulamasıdır.

Spiritüel yaklaşım nedir?

Genel olarak, ruhunu huzura kavuşturmayı bilen, iç dünyasında kendisi ile barışık olmayı seçen ve düşünce biçiminde pozitifliği benimsemiş kişiler için kullanılan bir sıfattır.

Spiritüel film ne demek?

Dünyadaki ibadethaneleri, dünya kültürünü, farklı kavimlerin, farklı kültürlerin, farklı kabilelerin, farklı ülkelerin, insan gruplarının alışkanlıklarının adetlerini ve örflerini anlatan bir film.