Hangi bölümlerde formasyon var?

İçindekiler:

  1. Hangi bölümlerde formasyon var?
  2. Pedagojik formasyon 2020 2021 Kalktı mı?
  3. Uzaktan eğitim yüksek lisans ne işe yarar?
  4. Uzaktan eğitim yüksek lisans askerlik tecil edilir mi?

Hangi bölümlerde formasyon var?

Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.

Pedagojik formasyon 2020 2021 Kalktı mı?

FORMASYON KALKTI MI? Milli Eğitim Bakanı Selçuk, formasyon belgesi konusunda son açıklamasında "Bu yılki öğretmen alımlarında, 1 Ocak 2021 tarihine kadar pedagojik formasyon belgesi mevcut olanlar hak kaybına uğramayacak.

Uzaktan eğitim yüksek lisans ne işe yarar?

Uzaktan yüksek lisans içinde bulunduğumuz dijital çağa uygun olarak tüm yüksek lisans derslerinin internet üzerinden yürütüldüğü bir yüksek lisans türüdür. Uzaktan yüksek lisansta derslerin hepsini dünyanın istediğiniz herhangi bir yerinden takip edebilir ve dilediğiniz kadar izleyebilirsiniz.

Uzaktan eğitim yüksek lisans askerlik tecil edilir mi?

Uzaktan eğitim yüksek lisansı da örgün eğitim ile aynı haklara sahiptir. Eğer uzaktan eğitim yüksek lisans programınız tezli ise 3 yıl 4 ay, tezsiz ise 1,5 yıl tecil hakkına sahip olursunuz. Bilimsel hazırlık seneleri dahil değildir. Sonuç olarak uzaktan eğitim ile yüksek lisans da askerlik tecil hakkı sağlar.