Üniversite mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?

İçindekiler:

  1. Üniversite mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?
  2. Ikinci üniversite için sınava girmek gerekiyor mu?
  3. Açıktan üniversite okumak için barajı geçmek gerekir mi?
  4. Açık öğretime girmek için kaç puan lazım?
  5. YKS tercih için kaç puan gerekli?

Üniversite mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden ...

Ikinci üniversite için sınava girmek gerekiyor mu?

Şu anda üniversitede öğrencisiniz ya da mezunsunuz. Bu ön lisans ya da lisans diploması da olabilir. ... Bunun için de ayrı bir sınava girmeniz gerekmiyor.

Açıktan üniversite okumak için barajı geçmek gerekir mi?

AÖF Kayıt için Baraj Puanı, AÖF 2 yıllık bölümler için 150 puan, AÖF 4 yıllık bölümler için 180 puan almanız gerekmektedir. Örgün eğitimin yanı sıra, açık öğretim fakülteleri aracılığıyla eğitim veren üniversitelerin sayısı günden güne artmaktadır.

Açık öğretime girmek için kaç puan lazım?

Açıköğretim bölümleri 2 yıllık (önlisans) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.

YKS tercih için kaç puan gerekli?

Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.