Feromon tuzağı nedir?

İçindekiler:

  1. Feromon tuzağı nedir?
  2. Biyoteknik Savaş nedir?
  3. Zirai mücadele nedir?
  4. Bitki koruma ne demek?
  5. Mekaniksel mücadele nedir?
  6. Tarımda kimyasal mücadele nedir?
  7. Ekonomik zarar seviyesi nedir?
  8. Bitki Koruma Bölümü nasıl?
  9. Simptom ne demek?
  10. Inokulüm ne demek?
  11. Inkübatör nedir Mikrobiyoloji?
  12. Karışık kültür ne demek?
  13. Karışık kültür nedir Mikrobiyoloji?
  14. Tek koloni ekimi nedir?

Feromon tuzağı nedir?

Feromon, dişi böcekler tarafından salgılanan erkeğin dişiyi bulmasını sağlayan kimyasal maddelerdi. Bu maddeler sentetik olarak üretilebilmektedir. Feromon Tuzakları ise feromon emdirilmiş bir kapsül ile kapsüle gelen böceğin yakalanmasını sağlayan bir tuzak gövdesi ile yapışkan tabladan oluşmaktadır.

Biyoteknik Savaş nedir?

BİYOTEKNİK MÜCADELE NEDİR? Zararlıların üzerinde etkili olan bazı yapay veya doğal maddeleri kullanarak normal özelliklerini bozmak su- retiyle uygulanan yöntemlere “Biyoteknik Yöntemler” adı verilir.

Zirai mücadele nedir?

Bitkisel üretimi sınırlayan hastalık, zararlı ve yabancı otların zararından bitkileri korumak, bu yolla tarımsal üretimi artırmak ve kalitesini yükseltmek amacıyla yapılan tüm işlemlere BİTKİ KORUMA ya da ZİRAİ MÜCADELE denir.

Bitki koruma ne demek?

Bitki Koruma; tarımsal alanlardaki bitkiler ile bunların ürünlerinde zarara neden olabilecek hastalık etmenleri, zararlılar, yabancı ot ve diğer hayvansal organizmaların meydana getireceği zararları önlemek ve azaltmak amacıyla yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altına indirebilmek için uygulanan yöntemler ...

Mekaniksel mücadele nedir?

Mekanik savaş Mekaniksel olarak zararlıları yok edebilmek ya da zarar vermelerini önlemek için el, araç veya makineler kullanılarak yapılan mücadele yöntemidir. 1- Ezme: Yoğun olarak görülen bazı zararlıların, el veya tel fırça ile ezilmek suretiyle sayıları azaltılabilir.

Tarımda kimyasal mücadele nedir?

Bileşimlerinde bulunan kimyasal maddelerle hastalık ve zararlıları yok etmek için yapılan mücadeledir. Bu mücadelede zarar veren unsurlar yok edilmek için tarımsal ilaçlar kullanılmaktadır. İlaçlama, tarımsal alanda zararlılar ile mücadelede kullanılması gereken en son yöntemdir. ...

Ekonomik zarar seviyesi nedir?

Herhangi bir zararlının artan populasyonu karşısında ekonomik zarar seviyesine ulaşmadan populasyonu düşürme girişimlerinin gerekli olduğu noktaya ekonomik zarar eşiği denilmektedir. Kısaca belirtilecek olursa zararlıya karşı savaşın gerekli olduğu en düşük zararlı populasyonudur.

Bitki Koruma Bölümü nasıl?

Bitki Koruma, aynı isimle eğitimi verilmekte olan hem 2 yıllık önlisans hem de 4 yıllık lisans bölümüdür. 4 yıllık lisans bölümünü başarı ile tamamlayan mezunlara “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. 2 Yıllık önlisans programını başarı ile tamamlayanlar ise ziraat teknikeri olmaya hak kazanırlar.

Simptom ne demek?

Herhangi bir canlının hastalanması çeşitli belirtiler halinde kendini göstermektedir. Bu belirtilere simptom adı verilir. Bu konuyu ele alıp inceleyen bilim dalına da simptomatoloji denilmektedir. Hastalık belirtilerine göre hastalık nedenlerini ortaya koymak çok hatalı olabilir.

Inokulüm ne demek?

Bitkiyle temasa geçen patojene inokulum denir. Yani inokulum hastalığa neden olan patojenin kendisi veya herhangi bir kısmıdır.

Inkübatör nedir Mikrobiyoloji?

İnkübasyon; besiyerine ekimi yapılmış mikroorganizmaları, üreyebilecekleri optimum sıcaklıkta, etüv ya da inkübatör adı verilen cihazlarda, belirli bir süre tutma işlemidir.

Karışık kültür ne demek?

Karışık kültür: İçinde çeşitli mikroorganizmaların ürediği kültürdür. ... Saf kültür: Yalnız bir tür mikroorganizmanın uygun besiyerinde üretilmesi ile oluşan kültürdür.

Karışık kültür nedir Mikrobiyoloji?

üretilmiş besiyeri. mikroorganizma türü üretilmiş kültürlerdir. buna karışık kültür denir. kültürlerdir.

Tek koloni ekimi nedir?

Tek koloni ekimlerinde amaç, plak yüzeyine ekimi yapılacak olan mikroorganizma kolonilerini diğer bakteri kolonilerinden ayrı olarak üretmektir. ... – Ekim örneği, plak besiyerinin yüzeyine öze yardımı ile tek koloni (seyreltme ekimi) ekim tekniği uygulanarak ekilir.