Doku Takip Cihazı nedir ne ise yarar?

İçindekiler:

  1. Doku Takip Cihazı nedir ne ise yarar?
  2. Mikroton cihazı nedir?
  3. Doku bloklama nedir?
  4. Parafine gömme yöntemi nedir?
  5. Parafin Dispenser nedir?

Doku Takip Cihazı nedir ne ise yarar?

Histo-Tek VP1 tek bir takip haznesi ile patoloji, anatomi, klinik patoloji vb. alanlarında histolojik işlemler ve testler için patolojik örnekler hazırlamak amacıyla fiksasyon, dehidrasyon, yağdan arındırma ve parafin infiltrasyonu gibi bir seri doku takip basamağını otomatik olarak yapar.

Mikroton cihazı nedir?

Mikrotom, mikroskopta incelenecek materyallerin görünür ışık altında (ışık mikroskobu) veya elektron ışınımı altında (elektron mikroskobu) histopatolojik olarak incelenebilmesi için hazırlık aşamasında kullanılan önemli bir araçtır. ...

Doku bloklama nedir?

Bloklama/gömme haline getirilmesi işlemine gömme ya da bloklama denir.  Böylece doku mikrotomda ince kesit alabilmek için uygun hale gelir. reçinelerle yapılabilir. En sık kullanılan gömme materyali parafindir.

Parafine gömme yöntemi nedir?

Parafin doku içine iyice girdikten sonra blok yapılmaya bir başka deyişle materyal parafin içine gömülmeye hazırdır. Daha önce hazırlanmış ve gerekli bilgilerin yazılı olduğu kağıt şeridin yazılı olmayan ucu parafin içine, dokudan uzak bir köşeye gömülür. ... Parafin blok dondurulur.

Parafin Dispenser nedir?

Parafin Wax Dispenser (MH8524) Histoloji ve patoloji laboratuvarlarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Katı parafini eriterek musluktan aktarılmasını sağlar. ... tıkanmayı önleme amacıyla ısıtmalı musluk ile donatılmıştır.