Ön vakumlu otoklav nedir?

İçindekiler:

  1. Ön vakumlu otoklav nedir?
  2. B sınıfı otoklav nedir?
  3. Flash otoklav nedir?
  4. Tindalizasyon nerede kullanılır?
  5. Flambaj yöntemi nedir?
  6. Spaulding sınıflaması nedir?
  7. Etilen oksit sterilizasyon nasıl yapılır?
  8. Etilen gazı nasıl elde edilir?

Ön vakumlu otoklav nedir?

B ve S tipi otoklavlar, ön vakumlu otoklavlardır; buhar verilmeden önce kabin ve yük içindeki havanın ön vakumla aktif olarak çıkartıldığı otoklavlardır. Yerçekimi otoklavına göre havanın boşalması daha hızlıdır ve buharın yüke penetrasyonu daha kolaydır.

B sınıfı otoklav nedir?

B sınıfı otoklav, daha geniş spektrumlu değildir, daha kuvvetli değildir. B sınıfı otoklav daha hızlıdır ve girgindir. N veya S sınıfı otoklavlar da yeteri kadar uzun beklerse B sınıfı kadar girgin sterilizasyon yapar. Diş hekimliğinde B sınıfı otoklav zorunluluğu varmış gibi zannedilmektedir.

Flash otoklav nedir?

Ameliyatlar esnasında sterilitesi bozulmuş, hastaya hemen kullanılması gereken yedeği olmayan aletlerin “flash” programla steril edilme yöntemini belirlemektir. Otoklavlarında “flash”* programı olan ve bu programı uygulayan tüm birimleri kapsar.

Tindalizasyon nerede kullanılır?

c) Tindalizasyon: 121 ºC'de bozulacak süt gibi maddelerin yada spor oluşturan mikroorganizmaların sterilzasyonunda kullanılır. Tindalizasyon işleminde besiyeri önce 100 °C 'da 30 dakika tutularak tüm vejetatif hücreler öldürülür fakat sporlar ölmez.

Flambaj yöntemi nedir?

a.

Spaulding sınıflaması nedir?

Spaulding sınıflaması Spaulding 1968 yılında sağlık alanında kullanılan ve hasta ile temas eden araç ve gereçleri; taşıdıkları enfeksiyon riskine ve sterilizasyon ve dezenfeksiyon gerekliliklerine göre 3 grupta toplamıştır.

Etilen oksit sterilizasyon nasıl yapılır?

Etilen oksit ste- rilazyonu düşük ısıda (37-55°C) standart sürelerde, basınç, nem ve etilen oksit ga- zı ile sterilizasyon işleminin gerçekleştirilmesidir. Etilen oksit, mikroorganizmaların hücre duvarı ile reaksiyona girerek irrever- sibl alkalileşmeye sebep olan bir sterilan olarak çalışır.

Etilen gazı nasıl elde edilir?

Etilen üretiminin takriben % 30,4'ü etil alkol, % 25'i etilen oksit, % 10'u stiren, % 10'u etilklorür ve % 15'i polietilen elde edilmesinde kullanılır. Etilenin başka maksatlar için kullanılan kısmı çok azdır. Etilen üretiminin büyük bir kısmı petrol ürünü gazların kraking fırınlarındaki pirolizi ile elde edilir.