Inşaat şantiye şefi sigortalı olmak zorunda mı?

İçindekiler:

  1. Inşaat şantiye şefi sigortalı olmak zorunda mı?
  2. Şantiye Şefliği kimler yapabilir 2020?
  3. Fenni mesul şantiye şefi olabilir mi?
  4. Inşaat sektöründe makine mühendisi ne yapar?
  5. Müellif kime denir?
  6. Mekanik tesisat mühendisi ne iş yapar?

Inşaat şantiye şefi sigortalı olmak zorunda mı?

Gelir vergisi mükellefiyeti ya da şirket ortağı olarak sigortalılığı bulunmayan şantiye şefinin, yapı müteahhidinin yanında hizmet akdine (5510 – 4/a) tabi çalışan olarak sigortalı olması gerekmektedir.

Şantiye Şefliği kimler yapabilir 2020?

Şantiye şefi olarak Mimar, İnşaat mühendisi, Makine mühendisi ve Elektrik mühendisi veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip teknik öğretmenveyaYapı Denetim Teknikeri veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip tekniker görev alabilir.

Fenni mesul şantiye şefi olabilir mi?

Statik fenni mesul yapım işlerinde müteahhit, şantiye şefi, taşeron, sürveyan olarak görev alamaz.

Inşaat sektöründe makine mühendisi ne yapar?

Makine mühendisleri ise inşaat projelerinin mekanik projelerinin çizimlerini ve tasarımını yapar. ... Makine mühendisleri, genellikle baraj, demir yolu ya da enerji santrali gibi daha karmaşık ve mekanik açıdan yoğun inşaat projelerinde görev alırlar.

Müellif kime denir?

Ali Cem Aslantaş'ın, mevcuttaki sözlük anlamı “yazar” olan “müellif” kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğündeki tanımına yönelik TDK'ya başvurması sonucu, sözlük anlamı mimarların lehine yeniden düzenlenmiştir.

Mekanik tesisat mühendisi ne iş yapar?

Mekanik tesisat mühendisi, bir yapının elektrik dışındaki tüm tesisatları ile ilgilenen ve çizimden kontrole kadar tüm işlerini yapan kişidir. Mekanik tesisat mühendisleri başta inşaat ve inşaat malzemeleri üreten şirketler olmak üzere çeşitli alanlarda istihdam edilebilir.