Yargitayda dosya açık ne demek?

İçindekiler:

  1. Yargitayda dosya açık ne demek?
  2. Uyapta neler bulunur?
  3. Dava dilekçesinin her sayfası imzalanır mı?
  4. Dava dilekçesinde imza nereye atılır?
  5. Dava dilekçesi nasıl yazilir?
  6. Dava dilekçesi kaç punto ile yazılır?
  7. Resmi yazı kaç punto ile yazılır?
  8. Sözleşme kaç punto olmalı?

Yargitayda dosya açık ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. Dosyanız hakkında mahkemece karar verildiğinde Uyap'da dosya durumu karara çıkmış olarak görünür.

Uyapta neler bulunur?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

Dava dilekçesinin her sayfası imzalanır mı?

Dilekçeler bilgisayarda hazırlanmalı bu mümkün değilse dava dilekçeleri okunaklı bir şekilde mürekkepli bir kalem ile çizgisiz beyaz kağıdın tek yüzüne yazılmalıdır. Dava dilekçesi hazırlanırken yazım kurallarına dikkat edilmeli dava dosyasının her kağıdına mutlaka imza atılmalıdır.

Dava dilekçesinde imza nereye atılır?

Dilekçede belirtilen kişilerin adları küçük harfle soyadları büyük harfle yazılmalıdır. Son olarak sağ alta tarafa vekilin unvan ad soyadı yazılmalı imzası atılmalıdır.

Dava dilekçesi nasıl yazilir?

DAVA DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR ?

  1. Olayı saptayın. ...
  2. Sualin özünü tahlil edin, incelemeye sorudan hareket ederek başlayın, hangi sıfatla cevap vereceğinizi bilin. ...
  3. Yer ve zaman bakımından hangi hukukun uygulanacağını araştırın.
  4. Talebinizi ve dayanağını belirleyin.

Dava dilekçesi kaç punto ile yazılır?

Dilekçe metinlerinin, seçilecek yazı tipine göre 11-12 punto ile yazılması uygun olacaktır. Belirtmek gerekir ki Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik 6. maddesindeki hükme göre tüm resmi yazışmalarda 12 punto Times New Roman ya da 11 punto Arial kullanılması zorunlu tutulmuştur.

Resmi yazı kaç punto ile yazılır?

Harf büyüklüğünün Times New Roman için 12 punto, Arial için 11 punto olması esastır. Ancak gerekli hâllerde metinde harf büyüklüğü 9 puntoya, iletişim bilgilerinin yazımında ise 8 puntoya kadar düşürülebilir.

Sözleşme kaç punto olmalı?

Kurulan sözleşmelerin en az on iki punto büyüklüğünde anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenmesi ve sözleşmenin bir örneğinin tüketiciye verilmesi zorunludur.