Batın içi sıvı nedir?

İçindekiler:

  1. Batın içi sıvı nedir?
  2. Pelviste sıvı ne demek?
  3. Rahim arkasında sıvı birikmesi ne demek?
  4. Yumurtalıkta sıvı birikimi neden olur?
  5. Pelvik ağrısı ne demek?
  6. Kadınlarda pelvik ağrıya yola açan nedenler nedir?
  7. Kadınlarda kasık fıtığı belirtileri nelerdir?
  8. Kesi yeri fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?
  9. Dikiş fıtığı nedir?
  10. Ameliyat yeri fıtığı nedir?

Batın içi sıvı nedir?

Asit (Ascites) sözcüğü Latince içi su dolu kese anlamına gelir ve tıpta karın boşluğunda sıvı birikmesine verilen addır.

Pelviste sıvı ne demek?

Konjesyon ise herhangi bir sıvının bir yerde birikmesi, göllenmesi anlamına gelir. Pelvik konjesyon sendromu, özellikle rahim çevresi damarlarda genişleme sonucunda kanın göllenmesi durumunda gelişen hastalıktır.

Rahim arkasında sıvı birikmesi ne demek?

Hidrosalpinks nedir? Rahimin her iki tarafında bulunan, görevleri yumurtayı rahim boşluğuna iletmek olan fallop borularının birinin veya her ikisinin uçlarının tıkanması sonucu içlerinde sıvı birikmesi durumuna hidrosalpinks denir. Bu biriken sıvı fallop tüplerinin içerisini kaplayan doku tarafından üretilir.

Yumurtalıkta sıvı birikimi neden olur?

Kadınlarda yumurtalık kanalının çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle uç kısımlarının tıkanması sonucu sosis gibi şişmesi durumuna “hidrosalpenks” adı verilir. Yunancada '' hidro'' su, '' salpinks'' boru anlamına gelir. Hidrosalpinks ise “su dolu kanal” anlamında kullanılır.

Pelvik ağrısı ne demek?

Pelvik bölge göbek altında karnın en alt bölümüdür. Bu bölgeden kaynaklanan ağrıya pelvik ağrı denir. Pelvik bölgede yumurtalıklar, rahim, vajina, anüs, kalın bağırsakların alt kısımları, mesane ve alt idrar yolları bulunur. Bu organların hastalıkları sıklıkla pelvik ağrıya neden olur.

Kadınlarda pelvik ağrıya yola açan nedenler nedir?

kas-iskelet sistemidir. -Jinekolojik nedenli pelvik ağrılarının bir kısmı rahim dışı nedenlere bağlı olabilir. -Çoğu ağrının nedeni psikolojiktir. -Üreme ile ilgili sebepleri ise gebeliklerde düşük, dış gebelik oluşması, pelvik infanatuar rahatsızlıklar, yumurtalık kistleri, erken doğum şeklinde sıralanabilir.

Kadınlarda kasık fıtığı belirtileri nelerdir?

Kadının kasığı üstünde şişlik veya bir kitle oluşması hemen hemen görünen en önemli semptomdur. Bu şişlik üst bacak ile kasık arasındaki kasık kıvrımının hemen üzerinde ortaya çıkar. Özellikle ıkınmak, öksürmek veya karın içi basıncını arttıran sportif eylemler fıtığın ortaya çıkmasını kolaylaştırır.

Kesi yeri fıtığı ameliyatı kaç saat sürer?

Kasık fıtığı ameliyatı -ister açık yöntemle yapılsın, ister kapalı yöntemle- yaklaşık 1 saat kadar sürer.

Dikiş fıtığı nedir?

Daha önceden yapılan ameliyat kesi yerlerinden çıkan fıtıklara kesi fıtığı, ameliyat fıtığı yada insizyonel fıtık denir. Açık yapılan karın ameliyatlarından sonra görülme sıklığı 15-20% gibi oldukça fazladır. Bu fıtıklar zamanla büyürler ve onarımları çok daha zor bir duruma girebilir.

Ameliyat yeri fıtığı nedir?

Kesi yeri fıtığı daha önce ameliyat olan hastalarda ameliyat kesisinin altında fıtık oluşmasıdır. Kesi yapılan yerdeki kaslardaki hasara bağlı karın duvarı zayıflar ve karın içindeki organlar bu zayıflayan alandan dışarı çıkmaya çalışır. Buna kesi yeri fıtığı, ameliyat fıtığı ya da insizyonel herni denir.