Otoskopik Muayenede Ne Görülür?

İçindekiler:

  1. Otoskopik Muayenede Ne Görülür?
  2. Otoskop Spekulümü nedir?
  3. Kulak Spekulumu ne işe yarar?
  4. Oftalmaskop ne işe yarar?
  5. Biyomikroskop cihazı ne işe yarar?
  6. Göz dibi muayenesi nedir nasıl yapılır?
  7. Görme keskinliği ölçümünde hangi test kullanılır?
  8. Görsel keskinlik nedir?
  9. 2 grup Ehliyet nedir?

Otoskopik Muayenede Ne Görülür?

Otoskopik muayene ile DKY ve kulak zarının muayene edilmesidir. DKY deki atrezi, darlık, yabancı cisimler, serumen ve debrisler teşhis edilir. Teknolojinin ilerlemesi ile otoskopun yanında mikroskop ve endoskoplar da yoğun olarak kullanılmaktadır. her metodun kendine göre üstünlükleri vardır.

Otoskop Spekulümü nedir?

Otoskop; kulak muayenesinin yapılması için, kulak kanalının durumunu öğrenmek, kulak kıkırdak yapısının kontrol edilmesi, kanaldan başlayarak kulak içyapısının incelenmesi, zar kontrolü, zar ışık refleksinin kontrol edilmesi gibi kulağın anatomik yapısı hakkında bilgi vermek amaç ile kullanılır.

Kulak Spekulumu ne işe yarar?

Kulak spekulumu dıĢ kulak yolunun esneme yeteneği olan kıkırdak kısmına konur. DıĢ kulak yolunun iç bir bölü üç kısımda olan kemik kısmına basınç uygulanırsa ağrı oluĢmaktadır. Bu muayene sırasında kulak kepçesi sol elle yukarıya ve arkaya doğru çekilir.

Oftalmaskop ne işe yarar?

Oftalmoskop, göz doktorlarının gözün içini incelemek için kullandıkları alettir. Göz ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Biyomikroskop cihazı ne işe yarar?

Biyomikroskoplar göz doktorlarının teşhis amaçlı en yaygın olarak kullandıkları bir optik aletlerdir. Gözün ön bölgelerini incelemede kullanılır.

Göz dibi muayenesi nedir nasıl yapılır?

Göz Dibi Muayenesi Doktorunuzun kullanacağı özel mercekler yardımıyla yapılan bu muayene ile gözün arka kısmında bulunan vitreus, retina, optik sinir ve makula (sarı nokta) incelenir.

Görme keskinliği ölçümünde hangi test kullanılır?

Snellen Testi: Görme Keskinliği Ölçümü

Görsel keskinlik nedir?

Görsel keskinlik; bireyin çevresindeki çok yönlü mesajları ve bilgiyi hızla ve açık bir şekilde görebilme yeteneğidir. Görsel keskinlik,ilgi alanlarına göre ağırlık kazanmaktadır. Bu nedenle görsel eğitim,ilgi alanlarının da genişlemesine katkıda bulunmaktadır. Görsel ifade; görsel mesajları göstermek yeteneğidir.

2 grup Ehliyet nedir?

2. grup için sağlık raporları ise aşağıda ki ehliyet sınıfları için geçerlidir ; C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G ( Bu ehliyet sınıflarının yenileme tarihleri ise 5 yılda bir gerçekleştiği için 2.gruptadırlar. Bu grubun özelliği ise ağır ve ticari araç kullanacak sürücü adaylarını kapsamasıdır. )