Selvi Boylum Al Yazmalım hangi kitap?

İçindekiler:

  1. Selvi Boylum Al Yazmalım hangi kitap?
  2. Selvi Boylum Al Yazmalım ne anlatıyor?
  3. Gün Olur Asra Bedel kim?
  4. Selvi Boylum Al Yazmalım kaç sayfa?
  5. Selvi Boylum Al Yazmalım dizisi nerede çekildi?
  6. Selvi Boylum Al Yazmalım sözleri kime ait?
  7. Selvi Boylum Al Yazmalım kitabının yazarı kimdir?

Selvi Boylum Al Yazmalım hangi kitap?

Aytmatov, 1970'te kaleme aldığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı romanıyla Türkiye'de tanındı. Kitaptan uyarlanan ve başrollerinde Kadir İnanır ile Türkan Şoray'ın rol aldığı aynı adlı film, Türk sinemasının klasikleri arasında yer aldı.

Selvi Boylum Al Yazmalım ne anlatıyor?

SELVİ BOYLUM AL YAZMALIM KONUSU İstanbullu yakışıklı kamyon şoförü İlyas (Kadir İnanır) ve kendi halinde yaşayan güzel Asya'nın (Türkan Şoray) karşılaşması ve aşık olması ile başlayan olay örgüsü zaman içinde çifti bambaşka hayatlara sürüklerken yaşadıkları çevrenin etkisi de hissedilir.

Gün Olur Asra Bedel kim?

Gün Olur Asra Bedel, Cengiz Aytmatov'un bir romanıdır. Roman, geleneklerini korumaya çalışan insanları anlatır. Komünizm sırasında yaşanan anılar, insanların kutsal saydığı şeylerin yok sayılması, aşkın sorgulanması romanın değindiği konulardır.

Selvi Boylum Al Yazmalım kaç sayfa?

Selvi Boylum Al Yazmalım
Çevirmen:Mehmet Özgül
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:144
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı

Selvi Boylum Al Yazmalım dizisi nerede çekildi?

Gösterime girmesinin akabinde 1978 Antalya Altın Portakal Film Şenliği'nde en iyi ikinci film ödülüne layık görülen Selvi Boylum Al Yazmalım, o tarihlerde Adana iline bağlı bulunan Osmaniye'de çekilmiştir.

Selvi Boylum Al Yazmalım sözleri kime ait?

Bestesi Cahit Berkay'a ve sözleri Jehan Barbur'a ait olan şarkının klibinde Barbur'un görüntülerinin yanı sıra yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı, Kadir İnanır ve Türkân Şoray'ın oynadığı 1977 tarihli Selvi Boylum Al Yazmalım'dan da sahneler yer alıyor.

Selvi Boylum Al Yazmalım kitabının yazarı kimdir?

Cengiz Aytmatov