Hareketlilik nedir spor?

İçindekiler:

  1. Hareketlilik nedir spor?
  2. Biyomotor özellikler nelerdir?
  3. Kondisyonel özellikler nelerdir?
  4. Adım frekansı ne demek?
  5. Carpenter etkisi nedir?
  6. Spor Psikolojisi motivasyon nedir?

Hareketlilik nedir spor?

Hareketlilik, sporcunun hareketlerini eklemlerin müsaade ettiği oranda, geniş bir açıda ve değişik yönlere uygulayabilme yeteneğidir. Bu hareketi uygularken, kaslardan ve eklemlerden yararlanma yoluna gideriz ve bu uygulama kuvvetin etkisiyle olur.

Biyomotor özellikler nelerdir?

Biyomotor yetenekler genel fiziksel uygunluğun bileşenleridir ve aralarındaki ilişkiyi anlamak, Antrenörün antrenman planlamasına katkıda bulunur. Temel Motorik özellikler bir bütün olarak düşünülüp antrenman planlaması buna göre dizayn edilmelidir.

Kondisyonel özellikler nelerdir?

Bu özellikler ve tanımları şu şekildedir.

  • Kuvvet : Kasın dış güçlere karşı gösterdiği direnç özelliğidir.
  • Çabukluk : Nöro-Müsküler iletişimin ifadesidir.
  • Dayanıklılık : Enerji metabolizmasının fonksiyonu olarak açıklanır.
  • Hareketlilik : Kasların gerim ve eklemlerin hareket açıları olarak ifade edilir.

Adım frekansı ne demek?

Adım frekansı, koşarken ölçülen total ölçülerimizin sonucudur. Bunu belirleyen faktörler adım uzunluğu, hız, esneklik, kuvvet gibi şeylerdir.

Carpenter etkisi nedir?

Zihinsel antrenmanın etki mekanizmasını anlatan bu olaya, “Carpenter Etkisi” denir. İlgili kas gruplarına giden kan miktarının artması, solunum ve nabız atışlarının hızlanması ve kan basıncının yükselmesi hayal etme sürecinin sonucunda ortaya çıkan fizyolojik tepkilerdir.

Spor Psikolojisi motivasyon nedir?

Kısacası motivasyon, durumun şartları ve motiv arasındaki oyundur. Motivasyon performansı olumlu yönde etkileyecek şekilde kullanabilmek için antrenörün sporcularını yakından tanıması, onların ilgi ve gereksinimleri konusunda ilgilere sahip olması gerekmektedir.