Organel nedir çeşitleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Organel nedir çeşitleri nelerdir?
  2. Hücre zarı kimlerde bulunur?
  3. Plazma zarı kimlerde bulunur?
  4. Hücre zarı sert midir?
  5. Hücre zarı hücreye dayanıklılık sağlar mı?
  6. Mantarların hücre duvarı ne yapılıdır?

Organel nedir çeşitleri nelerdir?

Organel

  • Mitokondri (çoğu ökaryotlarda)
  • Plastitler (bitkilerde ve Alg'lerde) Kloroplast. Kromoplast. Lökoplast. Elayoplast. Proteinoplast. Rodoplast (kırmızı algde) Apikoplast (sıtma parazitinde)

Hücre zarı kimlerde bulunur?

  • Cevap:Hüre zarı,tüm hücrelerde bulunur.
  • Açıklama:
  • Ek bilgi:Canlılarda ortak bulunan yapılar;ribozom,hücre zarı ve sitoplazmadır. Hücre duvarı,tüm hücrelerde bulunmayabilir.
  • Başarılar :)

Plazma zarı kimlerde bulunur?

Prokaryotların tersine, ökaryotik hücrelerde hücrenin bütününü saran bir plazma zarın yanı sıra çeşitli organelleri çevreleyen hücre-içi zarlar da bulunur. Böyle hücrelerde plazma zarı, endoplazmik retikulumu (ER), çekirdeksel zarı, Golgi cisimciğini ve lizozomları da kapsayan geniş bir içzar sisteminin parçasıdır.

Hücre zarı sert midir?

Cevap. Hücre Zarı ya da Hücre Membranı, hücrenin dış kısmında bulunan, molekülleri özelliklerine göre hücre içine alan veya dışarı bırakan katmandır. Bütün bitki ve hayvan hücrelerinde bulunan canlı, saydam, esnek ve seçici geçirgen bir zardır.

Hücre zarı hücreye dayanıklılık sağlar mı?

Hücre zarının başlıca görevlerine bakalım: Hücreye dayanıklılık sağlar. Hücreyi çeşitli dış etmenlerden korur. ... Hücre zarı her maddenin hücre içine alınmasına izin vermez, bu yüzden seçici geçirgen denir.

Mantarların hücre duvarı ne yapılıdır?

Hücre duvarı, (hücre çeperi) bitki, mantar ve prokaryot hücrelerde görülen bir yapıdır. Hücre zarının dış tarafında bulunur ve genelde selüloz yapılıdır. Mantar hücrelerindeki hücre duvarı kitin, bakterilerde bulunan hücre duvarı ise peptidoglikan yapılıdır.