Zaman rölesi nedir nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Zaman rölesi nedir nasıl çalışır?
  2. Astronomik zaman rölesi nedir?
  3. Aşırı akım koruma rölesi nedir?
  4. Kaçak akım koruma rölesi neye göre seçilir?

Zaman rölesi nedir nasıl çalışır?

Zaman rölesi çalışma prensibi açısından röle çeşitlerinden biri olan çekmede gecikmeli modellerde, zaman sayımı bobine gerilim uygulandığında başlar ve belirlenmiş olan sürenin tamamlanmasının ardından röle kontağın konumunun değişmesini sağlar. Bu işlem sonrasında açık kontak kapanırken kapalı olan ise açılır.

Astronomik zaman rölesi nedir?

Gün doğumu ve gün batımı saatlerini, bulundukları şehrin adı veya enlem/boylam bilgilerini kullanarak güncel tarih ve saate göre otomatik hesaplayan özel zaman rölelerine astronomik zaman rölesi adı verilir. ... DTR serisi astronomik zaman rölelerinde ek rezervler bulunur.

Aşırı akım koruma rölesi nedir?

Aşırı akım rölesi, cihazların akım trafolarına bağlanan bir koruma rölesidir. ... Herhangi bir arıza fark edilirse aşırı akım rölesinden beklenen şey; üzerinde oluşturulan uygulama senaryosuna göre devre kesici röleyi uyarmak, bunala bağlı alarmları çalıştırmak ve arıza anını ve olayları kaydetmektir.

Kaçak akım koruma rölesi neye göre seçilir?

Kaçak akım koruma röleleri herhangi bir termik veya manyetik koruma yapmazlar. Ancak nominal olarak üzerinden akacak olan akıma göre seçilmelidir. Kendinden önceki devre kesicinin izin verdiği nominal akımı taşıyabilecek kapasitede seçilmelidir. ... 32A bir sigortanın olduğu hatta 25A kaçak akım koruma anahtarı konmaz..