OMÜ yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. OMÜ yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?
  2. YGSP nedir?
  3. Merkezi yatay geçişte not ortalaması önemli mi?
  4. Yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?
  5. Yatay geçiş başvurusu online yapılır mı?
  6. Yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır 2020?

OMÜ yatay geçiş için ortalama kaç olmalı?

Üniversitemize yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu diploma programında bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 (4.

YGSP nedir?

Kurumlararası yatay geçiş başvurularının değerlendirmesinde aşağıdaki formüle göre hesaplanan yatay geçiş sıralama puanı (YGSP) kullanılır. YGSP'nin en az 2,5 olması gerekir.

Merkezi yatay geçişte not ortalaması önemli mi?

3- MYP yapabilmeniz için not ortalamanızın veya başarısızlıktan ya da devamsızlıktan dolayı derslerden kalmanızın herhangi bir önemi yok. Burada önemli olan kriter üniversiteye yerleştiğiniz yılki ÖSYS puanınızın geçiş yapmak istediğiniz bölümün taban puanından yüksek olması gerekir.

Yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır?

Geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin internet sitesini takip etmeniz gerekmekte. Yarıyıl veya yıl sonunda üniversitelerin yayınladığı haberde yer alan şartları sağlayan öğrenciler başvuru yapabilmektedir.

Yatay geçiş başvurusu online yapılır mı?

Tüm yatay geçiş başvuruları online olarak yapılmaktadır. Online başvuru kılavuzu için tıklayınız. Yatay geçiş başvurusunda evrakları nasıl teslim etmeliyim? Online Yatay Geçiş başvurusu yapan aday istenilen gerekli belgeleri taratarak başvuru menüsüne yükler.

Yatay geçiş başvurusu nasıl yapılır 2020?

2020 yılında yatay geçiş yapmak isteyen üniversite öğrencileri, öğrenim görmek istedikleri üniversitenin akademik takvimine göre intenet sitesi üzerinden başvuru yapabilmektedir.