Elleçleme ekipmanları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Elleçleme ekipmanları nelerdir?
  2. Elleçleme araçları nedir?
  3. Elleçleme ne demek?
  4. Elleçleme maliyeti ne demek?
  5. Gider Çeşitleri Yansıtma Hesabı nedir?
  6. Üretim ve satış hacmindeki Farklılaşmalardan etkilenmeyen giderlere ne ad verilir?
  7. Üretim hacmi başına düşen değişken masrafa ne ad verilir?

Elleçleme ekipmanları nelerdir?

Malzeme elleçleme ağırlıklı olarak malzemelerin elle (insan) veya mekanik olarak örneğin bir araç yardımıyla (konveyor, forklift, transpalet vb..) taşıması, kaldırma, yükleme ve boşaltması ile ilgili faaliyetleri ifade etmektedir.

Elleçleme araçları nedir?

Elleçlemede hammadde, parça, kutu, sandık, palet, bagaj vb. unsurların A noktasından B noktasına en verimli şekilde konveyör, forklift, transpalet, vinç vb. araçlarla taşıma, kaldırma, yükleme ve boşaltması ile ilgili faaliyetleri yapılır.

Elleçleme ne demek?

Gümrük gözetimi altındaki eşyanın asli niteliklerini değiştirmeden istiflenmesi, yerinin değiştirilmesi, büyük kaplardan küçük kaplara aktarılması, kapların yenilenmesi veya tamiri, havalandırılması, kalburlanması, karıştırılmasını ifade etmektedir.

Elleçleme maliyeti ne demek?

Elleçleme maliyeti bekletilen sipariş için fazladan yapılacak yükleme ve boşaltma işleminde harcanan işçilik ücreti ve iş makinelerinin tüketimlerini kapsar. Vade farkı ise hammadde için vaktinden önce ödenen sermaye gideri üzerinden hesaplanır.

Gider Çeşitleri Yansıtma Hesabı nedir?

Yansıtma hesapları, belirle nen giderlerin gelir tablosu hesaplarına aktarıl masında kullanılan hesaplardır. Fark hesapları ise, fiili giderler ile önceden saptanmış giderler arasında çıkan farkların kaydedilmesi amacıyla kullanılan hesaplardır. Bu hesaplar borç veya alacak kalanı verebilirler.

Üretim ve satış hacmindeki Farklılaşmalardan etkilenmeyen giderlere ne ad verilir?

Sabit giderler, üretim ve satış hacmindeki farklılaşmalardan etkilenmeyen giderlerdir. Amortisman giderleri, kira giderleri, vergiler ve faiz giderleri gibi giderler bu grup giderlere örnek olarak verilebilir.

Üretim hacmi başına düşen değişken masrafa ne ad verilir?

Değişken maliyetler toplamını üretim hacmine böl. Birim değişken maliyeti, üretilen birim başına düşen değişken maliyettir. Bu, her ek birimin üretilmesi ile oluşan ekstra maliyettir.