Dava celbi kaç günde gelir?

İçindekiler:

  1. Dava celbi kaç günde gelir?
  2. Tebligat gelip gelmediğini nasıl öğrenebilirim?
  3. Kapalı dava ne demek?
  4. Uyapta kapalı dosya ne demek?
  5. Kapanan dosyalar e devlette gözüküyor mu?
  6. UYAP dosya gizleme ne demek?
  7. Geçmiş dava dosyaları nasıl bulunur?
  8. Dosya infaz ne demek?

Dava celbi kaç günde gelir?

Tebligatı gönderiş şeklinize bağlı. ALOPOst ile bir günde, APS ile en geç iki günde ulaşır. Ancak normal posta ile gönderirseniz bu 2 haftayı da bulabilir.

Tebligat gelip gelmediğini nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Kapalı dava ne demek?

Dosya durumu KAPALI demek, yargılaması tamamlanmış, dosya infaz edilerek dosya KAPATILMIŞ demek.

Uyapta kapalı dosya ne demek?

UYAP'tan alınan güncel statü "Kapalı (Takipsizlik)" olması durumunda ve safahat bilgisinin uygun olması durumunda Uygulama'da "Takipten Düşme" işleminin uygulanması sağlanmış ve Uygulama'daki dosya durumunun "Düşmüş" olarak güncellenmesi sağlanmıştır.

Kapanan dosyalar e devlette gözüküyor mu?

İlgili birim tarafından dosyanız işlemden kaldırılarak, UYAP Bilişim Sistemi üzerinden dosyanızın kapatılması halinde, eş zamanlı olarak E-devlet sistemine dosyanızın kapalı olduğu yansıyacak ve dosyanız E-Devlet ve Vatandaş Portal'da görülmeyecektir.

UYAP dosya gizleme ne demek?

Dosya gizleme butonunu ile dosyaların gizlenmesi sağlandı. Dava açılış işlemleri E-Para üzerinden yapılabilmektedir. Kapatılan birimden aktarılan birim dosya bilgilerinin sorgulanabilmesi sağlandı. Vatandaş Portaldan Hukuk Dava açabilirsiniz.

Geçmiş dava dosyaları nasıl bulunur?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Dosya infaz ne demek?

İnfaz esasen, yargılama sürecinin sona erip cezanın kesinleşmesinden sonra suçlunun belli şekillerde cezalandırılması demektir.