TETT ne demek ingilizce?
İçindekiler:
- TETT ne demek ingilizce?
- Son kullanma tarihi neye göre belirlenir?
- Son kullanma tarihi geçmiş ilaç kullanilirsa ne olur?
- Tarihi geçmiş ilaçları ne yapmalı?
- Tarihi geçmiş ilaçları ne yapmak gerekir?
- Tarihi geçmiş kremler kullanılır mı?
- Tarihi geçmiş gargara kullanılır mı?
- Son kullanma tarihi geçmiş enjektör kullanılır mi?
- Batikon açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılır?
TETT ne demek ingilizce?
İngilizce kökenli olarak Türkçeye giren bu anlam, TETT kısaltması ile gıda ürünleri için uygun koşullardaki son tüketim tarihine göstermektedir. Türkçe olarak anlamı ise 'Tavsiye edilen tüketim tarihi' olarak geçer.
Son kullanma tarihi neye göre belirlenir?
Son kullanma tarihi belirlenirken ürünün, hesap üzerinde ki (mikrobiyolojik) bozulma süresinden ve tüketilmesi halinde zarar verebilme yüzdesinden faydalanılarak tarih belirlenir ve ortaya çıkan süreden bir miktar önceki tarihler son kullanma tarihi olarak yazılır.
Son kullanma tarihi geçmiş ilaç kullanilirsa ne olur?
Nadiren son kullanma tarihi geçen ilaçlar zararlı olur. Yani son kullanma tarihi her zaman ilacın etkisinin geçtiği ya da emniyetsiz olduğu anlamına gelmemektedir. Çoğu medikal otoriteye göre, son kullanma tarihi bir yıl bile geçse ilacın kullanılabileceğini söyler.
Tarihi geçmiş ilaçları ne yapmalı?
Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. Eczanelerde toplanan atık ilaçlar, kayda alındıktan sonra bertaraf tesisine gönderilecek.
Tarihi geçmiş ilaçları ne yapmak gerekir?
İlaçlar kimyasal maddelerden yapıldığı için rastgele atıldığında suları kirletiyor, hayvanları zehirliyor, doğaya büyük zarar veriyor. Böyle ilaçların en yakın sağlık kuruluşlarına teslim edilip diğer tıbbi atıklarla birlikte uygun şekilde imha edilmesi gerekiyor" dedi.
Tarihi geçmiş kremler kullanılır mı?
Koşar, şu bilgileri verdi: “İlaçların içeriğindeki etken madde, belli bir süre sonra parçalanır ve değişime uğrar. Bu nedenle, son kullanma tarihi geçmiş ilaçların kullanılmasını kesinlikle önermiyoruz. Süresi geçmiş ilaçların kullanılması hem etki azalmasına yol açarken, hem de istenmeyen reaksiyonlara neden olabilir.
Tarihi geçmiş gargara kullanılır mı?
Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri almamalıyız. Ağız bakım suyunun içerisindeki maddeleri üzerindeki etiketten okuyarak, alerjiniz olan maddenin veya maddelerin var olup olmadığına dikkat etmelisiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş enjektör kullanılır mi?
Son kullanma tarihi dış paket üzerindeki etiket ve koruyucu kese üzerinde yazılıdır. Enjektörleri son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanmayınız. Enjektör sistemi koruyucu bir kesede paketlenmiş ve etilen oksit ile steril edilmiştir. Koruyucu ambalajı açın ve enjektör sistemini steril bir ortamda çıkarın.
Batikon açıldıktan sonra ne kadar süre kullanılır?
Açıldıktan sonra uygun sıcaklıkta aseptik şartlarda saklanmışsa 28 gün kullanılır. Çoklu dozda kullanılıyorsa, açıldıktan sonra en fazla 28 gün kullanılır. Çoklu dozda kullanılıyorsa, açıldıktan sonra en fazla 28 gün kullanılır. Orijinal kabında son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.